Špajza 11. svibnja 2016.

Pet brzih i zdravih snackova!

Snack
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Bili smo svjedoci umijeća poznate nutricionistkinje Donatelle Verbanac u spravljanju ukusnih grickalica...

U prekrasnom prostoru zagrebačke trgovine kuhinjskim priborom i sitnicama na Trgu žrtava fašizma 4, Bella Forma, uživali smo u riječima i djelima naše poznate nutricionistkinje. Evo koje smo recepte ulovili na njenoj radionici ukusnih snackova!

Hruskava "pogača" s tikvicama

Lisnato tijesto složite u namazanu tepsiju i rubove izdignite par centimetara. U tako formirani oblik stavite smjesu koja se sastoji od 0,15 kg posnog svježeg kravljeg sira, 2 jaja, 5 dkg parmezana, 0,15 kg naribanih tikvica, jednog slatkog i jednog kiselog vrhnja (možemo koristiti mileram). Sve se pospe s listićima ružmarina i zapeče 25 minuta na 190°C. Može se jesti toplo i hladno. Reže se u male rombove.

Pašteta od tune

Tuna, maslac, majoneza, senf, kapari, sirni namaz Philadelphia - dovoljno je samo jedna tuna u staklenci, maslac 15 dkg, sve ostalo po žlicu

Staviti u blender i miksati 

Pašteta od lososa

Losos, maslac, majoneza, hren, krastavci, sirni namaz Philadelphia - dovoljno je samo jedna konzerva lososa, maslac 15 dkg, sve ostalo po žlicu

Staviti u blender i miksati

Snack | Author: Promo foto: Promo

Najpoznatiji Pinxos Gilda

Slani inćuni, zelene masline bez koštica, slatki feferoni, dugački štapići za nabadanje
Nabosti sve sastojke na štapiće - ljepše je kad se koristi samo donji dio feferona...

Krokant

Ghee maslac, mljeveni bademi, lješnjaci, orasi, sezam, žlica meda, žlica smeđeg šećera, 2 žlice sezamovog ulja (tamnog).
Lagano prepržiti i ohladiti u tankom sloju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.