U prekrasnom prostoru zagrebačke trgovine kuhinjskim priborom i sitnicama na Trgu žrtava fašizma 4, Bella Forma, uživali smo u riječima i djelima naše poznate nutricionistkinje. Evo koje smo recepte ulovili na njenoj radionici ukusnih snackova!
Hruskava "pogača" s tikvicama
Lisnato tijesto složite u namazanu tepsiju i rubove izdignite par centimetara. U tako formirani oblik stavite smjesu koja se sastoji od 0,15 kg posnog svježeg kravljeg sira, 2 jaja, 5 dkg parmezana, 0,15 kg naribanih tikvica, jednog slatkog i jednog kiselog vrhnja (možemo koristiti mileram). Sve se pospe s listićima ružmarina i zapeče 25 minuta na 190°C. Može se jesti toplo i hladno. Reže se u male rombove.
Pašteta od tune
Tuna, maslac, majoneza, senf, kapari, sirni namaz Philadelphia - dovoljno je samo jedna tuna u staklenci, maslac 15 dkg, sve ostalo po žlicu
Staviti u blender i miksati
Pašteta od lososa
Losos, maslac, majoneza, hren, krastavci, sirni namaz Philadelphia - dovoljno je samo jedna konzerva lososa, maslac 15 dkg, sve ostalo po žlicu
Staviti u blender i miksati
Najpoznatiji Pinxos Gilda
Slani inćuni, zelene masline bez koštica, slatki feferoni, dugački štapići za nabadanje
Nabosti sve sastojke na štapiće - ljepše je kad se koristi samo donji dio feferona...
Krokant
Ghee maslac, mljeveni bademi, lješnjaci, orasi, sezam, žlica meda, žlica smeđeg šećera, 2 žlice sezamovog ulja (tamnog).
Lagano prepržiti i ohladiti u tankom sloju.
Dobar tek!