Špajza 05. travnja 2016.

Novih pet kulinarskih savjeta za bolje snalaženje u kuhinji

kuhanje
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam praktične savjete i trikove uz koje ćete postati još bolji majstor u kuhinji.
  • Šampinjone prebrišite vlažnim ručnikom

Svježe šampinjone ne treba guliti niti prati jer tako mogu izgubiti dio arome i hranjive sastojke. Samo ih nježno prebrišite vlažnim kuhinjskim ručnikom ili iščetkajte. Ako šampinjoni nisu posve svježi, onda im nožem ogulite kožicu i odstranite stapku.

  • Začinjskom bilju godi samo blago sunčanje

Ako sušite začinsko bilje, nemojte ga sušiti na izravnoj sunčevoj svjetlosti jer će ona ubiti njegovu aromu. Radije ga objesite u kući na toplome mjestu te ga, nakon što se osuši, spremite u staklenke i čvrsto zatvorite.

začini | Author: Thinkstock Thinkstock

  • Ne otvarajte pećnicu dok kolači ne splasnu

Pečete li kolače ili trotu, pećnicu nikada nemojte otvarati prije nego što prođe pola vremena naznačenog za pečenje jer će tijesto zbog toga splasnuti.

  • Zaslađeno mlijeko umjesto jaja

Umjesto da lisnato tijesto premazujete razmućenim jajem, prije nego što ga stavite u pećnicu, možete ga malo premazati i zaslađenim mlijekom. 

  • Aromatični kompoti od sušenog voća

Ukusne kompote možete raditi od svježeg, ali i sušenog voća. Pravite li kompot od sušenog voća, namočite ga barem sat prije kuhanja, i to neka vode bude četiri puta više od voća.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.