Špajza 13. travnja 2016.

Danas samo klasično: Pileća juha

pileća juha s noklicama.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu pileće juhe najvažnije je prvo malo prodinstati luk na malo ulja, jer to daje slatkoću juhi - luk režite na polumjesece, kao za salatu.

Mrkvu narežite na kolutiće i malo i nju izdinstajte. Dodajte vode, piletinu, bolje da su krila ili bataci, jer imaju više masnoće od bijelog mesa, a najbolje da je domaća kokoš.

Pileća juha | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Još dodajte celer, po ukusu malo kelja, češnjaka, krumpir, rajčicu, grašak i pustite da se krčka oko sat vremena. Ako imate domaću koku, naravno duže. Na kraju, dodajte noklice, ili tjesteninu - važno je da u tom trenutku juha ključa. 

Još ubacite po okusu peršin, sol, papar - i za desetak minuta pripremte stol!

Sastojci:
30 dag pilećih krilaca
1 luk
3 mrkve
1 celer
3 režnja češnjaka
10 dag graška
3 velike žlice griza, jaje, malo ulja (za noklice)
Peršin
Sol
Papar

Znamo da je 99% vas već znalo za ovaj recept, ali uvijek postoji onaj 1% koje će ovo itekako veseliti!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.