gastro postao
Obrok za dušu i tijelo, ono na čemu nas je većina odrasla...
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 331
Potrebno vam je
- 1000 g kokoš (cijela, prosjek )
- 500 g mrkva, crvena
- 0.50 kom celer, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- 5 režanj češnjak
- 3 grančica peršin, list
- 3 l voda
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 prstohvat kopar
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Mrkvu izrežite na kolutiće, celer narežite, luk ogulite i ostavite čitav, a češnjak krupno izrežite.
- Stavite u veliku posudu meso, mrkvu, celer, luk, češnjak i peršin. Nalijte vodu i pustite da zakuha.
- Rupičastom žlicom uklonite pjenu s površine. Smanjite temperaturu, dodajte sol i papar. Pokrijte i lagano kuhajte dva sata. Ulijte još vode ako se previše ukuha.
- Uklonite svu masnoću s površine juhe. Izvadite luk, peršin i meso. Nasjeckajte luk i meso pa ga vratite u juhu. Dodajte peršin i kopar.
- Umutite jaje, dodajte brašno i žlicom vadite noklice u juhu. Kuhajte deset minuta pa poslužite.
Izvor Skuhatćute