Osim sočnog mesa, neodoljivih priloga i deserata, na grillu možeš napraviti i vrhunsku pizzu! Trebat će ti nekoliko minuta vremena, jedna hvataljka i kvalitetni sastojci. Preporučujemo da ih pripremiš unaprijed i staviš u male zdjelice kako ti u panici tijesto ne bi zagorjelo.
Ako pri ruci nemaš adekvatnu podlogu na koju možeš položiti pizzu, to nije veliki problem. Bitno je samo da dobro očistiš i nauljiš rešetke prije no što staviš tijesto. Upotrijebi neutralno ulje, poput suncokretovog.
Sastojci:
- 500 g tijesta za pizzu
- 250 g mozzarelle
- 150 ml umaka od rajčice
- 100 g suhe salame ili šunke
- Naribani parmezan
- svježi bosiljak
Priprema:
- Oblikuj tijesto za pizzu, ali pripazi da ne bude pretanko. Stavi ga na srednje jaku vatru i grilaj dvije do tri minute. Okreni hvataljkom i provjeri je li pečeno s donje strane. Ako je, okreni ga i premaži maslinovim uljem.
- Potom brzo rasporedi umak, mozzarellu, parmezan, salamu pa pospi naribanim parmezanom. Poklopi poklopcem pa peci još kratko, otprilike dvije minute, dok i druga strana ne poprimi lijepu zlatnu boju.
- Prebaci pizzu na dasku, prelij s još maslinovog ulja i pospi listićima bosiljka.
Nareži i posluži!
IDEJE ZA NADJEVE:
- Pršut + rukola (dodaješ naknadno)
- Kukuruz + ružmarin
- Panceta + kiselo vrhnje
- Cherry rajčice + bosiljak
- Grilana piletina + avokado (dodaješ naknadno)
- Grilane breskve + pršut
- Grilane smokve + brie
Chill&Grill se ove godine utaborio na Jarunu i tamo ostaje do 4. srpnja. Program i ponudu možeš pogledati ovdje. Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska obrtnička komora i Hilton.