Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 28. svibnja 2021.

Pizza s grilla? I to je moguće!

SHUTTERSTOCK Pizza s grilla
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemaš krušnu peć? To zaista nije problem jer odličnu pizzu možeš napraviti i na grillu!

Osim sočnog mesa, neodoljivih priloga i deserata, na grillu možeš napraviti i vrhunsku pizzu! Trebat će ti nekoliko minuta vremena, jedna hvataljka i kvalitetni sastojci. Preporučujemo da ih pripremiš unaprijed i staviš u male zdjelice kako ti u panici tijesto ne bi zagorjelo. 

Ako pri ruci nemaš adekvatnu podlogu na koju možeš položiti pizzu, to nije veliki problem. Bitno je samo da dobro očistiš i nauljiš rešetke prije no što staviš tijesto. Upotrijebi neutralno ulje, poput suncokretovog.

 

Možda vas zanima... Grilanje povrća i pet (neoprostivih) grešaka Špajza

 

Sastojci:

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 250 g mozzarelle
  • 150 ml umaka od rajčice
  • 100 g suhe salame ili šunke
  • Naribani parmezan
  • svježi bosiljak

Priprema: 

  1. Oblikuj tijesto za pizzu, ali pripazi da ne bude pretanko. Stavi ga na srednje jaku vatru i grilaj dvije do tri minute. Okreni hvataljkom i provjeri je li pečeno s donje strane. Ako je, okreni ga i premaži maslinovim uljem.
  2. Potom brzo rasporedi umak, mozzarellu, parmezan, salamu pa pospi naribanim parmezanom. Poklopi poklopcem pa peci još kratko, otprilike dvije minute, dok i druga strana ne poprimi lijepu zlatnu boju.
  3. Prebaci pizzu na dasku, prelij s još maslinovog ulja i pospi listićima bosiljka.

Nareži i posluži!

IDEJE ZA NADJEVE:

  • Pršut + rukola (dodaješ naknadno)
  • Kukuruz + ružmarin
  • Panceta + kiselo vrhnje 
  • Cherry rajčice + bosiljak
  • Grilana piletina + avokado (dodaješ naknadno)
  • Grilane breskve + pršut 
  • Grilane smokve + brie

 

Možda vas zanima... Mali vodič za pripremu voća na grillu Špajza

 

 | Author: 24sata 24sata

 

24sata Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope, zato prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroen i Make It Count.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.