Špajza 08. travnja 2016.

Pizzete na tri načina!

Pizzete
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svejedno radi li se o pizzi, pizzetini ili pizzetama, mi jednostavno obožavamo ovo jelo. Pa eto tri zanimljiva recepta!

Pizzete sa sirom za mazanje

Sastojci: 

  • 250 g brašna
  • 250 g krem sira
  • 160 g maslaca
  • sol
  • maslinovo ulje
  • umak od rajčice
  • mozzarella
  • origano

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješati brašno, dva prstohvata soli, maslac i sir, zatim smjesu prebaciti u plastičnu foliju i formirati oblik pravokutnika dimenzija 25X35cm oko 1cm visine.
  2. Držati u hladnjaku najmanje 24 sata.
  3. Na pobrašnjenoj površini razvaljati valjkom tijesto, zatim ga preklopiti i staviti u hladnjak na pola sata.
  4. Postupak ponoviti još dvaput te tijesto držati u hladnjaku do upotrebe.
  5. Razvaljati tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narezati male krugove i složiti na pleh prekriven papirom za pečenje.
  6. Svaki kružić namazati umakom od rajčica, posoliti i dodati nekoliko kapi ulja te staviti u pećnicu na 180C.
  7. Izrezati mozarellu na kockice, kada tijesto porumeni dodati mozarellu i posuti origanom te ostaviti još 3 min u pećnici.
Pizzete | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pizzete & pogačice

Sastojci:

  • 300 g tijesta za pizzu
  • umak od rajčice
  • mozzarella
  • masline
  • gorgonzola
  • parmezan
  • kobasica
  • senf
  • sezam

Priprema:

  1. Razvaljati tijesto, izrezati u pogačice, namazati ga mješavinom vode i ulja, dodati po želji umak od rajčica, masline, mozarellu, gorgonzolu, hrenovke i posuti ribanim parmezanom.
  2. Pogačice složiti u pleh na papiru za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180C dok se ne dignu i dobiju zlatno smeđu boju.
  3. Ako od tijesta želite napraviti hrenovke u tijestu, napravite trake od istog, te umotajte hrenovku polazeći s jednog kraja prema drugom, namažite ju uljem i pospite sjemenkama sezama.
  4. Pokrijte ih vlažnom krpom I ostavite da se tijesto diže nekoliko sati.
  5. Pecite na 200C desetak minuta.
  6. Poslužite tople. 

Pizzete s rukolom i pršutom

Sastojci za 8 pizzeta:

  • 300 g svježeg ili smrznutog tijesta za pizzu
  • 8 kriški pršuta
  • 250 g mozzarelle
  • 400 g pirea od rajčice
  • 100 g rukole
  • Sol i crni papar
  • 4 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini u obliku pravokutnika 20X30cm.
  2. Izrezati 8 krugova promjera 10cm i namazati ih maslinovim uljem.
  3. Zagrijati pećnicu na 180 ° C.
  4. Tijesto peći na središnjoj polici u pećnici na 200 ° C 10 minuta.
  5. Izvaditi pizze, dodati umak od rajčica, mozzarellu, pršut, sol i papar.
  6. Vratiti u pećnicu još 10 minuta.
  7. Ukrasiti rikulom i poslužiti. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.