gastro postao
Svejedno radi li se o pizzi, pizzetini ili pizzetama, mi jednostavno obožavamo ovo jelo. Pa eto tri zanimljiva recepta!
Pizzete sa sirom za mazanje
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 g krem sira
- 160 g maslaca
- sol
- maslinovo ulje
- umak od rajčice
- mozzarella
- origano
Priprema:
- U zdjeli pomiješati brašno, dva prstohvata soli, maslac i sir, zatim smjesu prebaciti u plastičnu foliju i formirati oblik pravokutnika dimenzija 25X35cm oko 1cm visine.
- Držati u hladnjaku najmanje 24 sata.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljati valjkom tijesto, zatim ga preklopiti i staviti u hladnjak na pola sata.
- Postupak ponoviti još dvaput te tijesto držati u hladnjaku do upotrebe.
- Razvaljati tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narezati male krugove i složiti na pleh prekriven papirom za pečenje.
- Svaki kružić namazati umakom od rajčica, posoliti i dodati nekoliko kapi ulja te staviti u pećnicu na 180C.
- Izrezati mozarellu na kockice, kada tijesto porumeni dodati mozarellu i posuti origanom te ostaviti još 3 min u pećnici.
Pizzete & pogačice
Sastojci:
- 300 g tijesta za pizzu
- umak od rajčice
- mozzarella
- masline
- gorgonzola
- parmezan
- kobasica
- senf
- sezam
Priprema:
- Razvaljati tijesto, izrezati u pogačice, namazati ga mješavinom vode i ulja, dodati po želji umak od rajčica, masline, mozarellu, gorgonzolu, hrenovke i posuti ribanim parmezanom.
- Pogačice složiti u pleh na papiru za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180C dok se ne dignu i dobiju zlatno smeđu boju.
- Ako od tijesta želite napraviti hrenovke u tijestu, napravite trake od istog, te umotajte hrenovku polazeći s jednog kraja prema drugom, namažite ju uljem i pospite sjemenkama sezama.
- Pokrijte ih vlažnom krpom I ostavite da se tijesto diže nekoliko sati.
- Pecite na 200C desetak minuta.
- Poslužite tople.
Pizzete s rukolom i pršutom
Sastojci za 8 pizzeta:
- 300 g svježeg ili smrznutog tijesta za pizzu
- 8 kriški pršuta
- 250 g mozzarelle
- 400 g pirea od rajčice
- 100 g rukole
- Sol i crni papar
- 4 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini u obliku pravokutnika 20X30cm.
- Izrezati 8 krugova promjera 10cm i namazati ih maslinovim uljem.
- Zagrijati pećnicu na 180 ° C.
- Tijesto peći na središnjoj polici u pećnici na 200 ° C 10 minuta.
- Izvaditi pizze, dodati umak od rajčica, mozzarellu, pršut, sol i papar.
- Vratiti u pećnicu još 10 minuta.
- Ukrasiti rikulom i poslužiti.
Dobar tek!