Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 20. studenoga 2017.

Pljukanci s gljivama i slasnim tajnim sastojkom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni pljukanci postat će još bolji spojite li ih s finim umakom od gljiva i vina. Kombinaciji dodajte i sjajnu Gavrilović Fioru salamino, pa uživajte u najfinijoj pašti koju možete zamisliti...

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna, sol, maslinovo ulje i mlaka voda
  • 300 g vrganja ili drugih gljiva po želji
  • 100 g fiore salamino
  • Malo vlasca ili peršina
  • 80 g fiore salamino
  • sol 
  • svježe mljeveni papar 
  • ulje maslinovo 
  • 3 režanj češnjak 
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 luk

Priprema:

  1. Brašno prosijte kako bi bilo rahlije pa od 500 grama uz dodatak soli, maslinova ulja i mlake voda umijesite tijesto.
  2. Mijesite dok ne postane elastično.
  3. Razvaljajte te režite na trake i oblikujte pljukance.
  4. Luk očistite i iskosajte te pržite na maslinovu ulju na koje ste zdrobili češnjak.
  5. Pirjajte dok ne postane staklast.
  6. Gljive nasjeckajte te dodajte na luk i dobro promiješajte kako bi se arome prožele.
  7. Dodajte nasjeckanu fioru salamino.
  8. Ostavite da se sve prži na laganoj vatri te povremeno miješajte i podlijevajte vinom i pilećim temeljcem.
  9. Pljukance pobrašnite i protresite da se ne bi lijepili.
  10. Zagrijte vodu u loncu, posolite je te u njoj skuhajte tjesteninu.
  11. Netom prije nego što su kuhani ocijedite ih i premjestite u tavu u kojoj ste pirjali luk, narezak i gljive.
  12. Protresite da se dobro rasporede po umaku.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.