gastro postao
Omiljeni pljukanci postat će još bolji spojite li ih s finim umakom od gljiva i vina. Kombinaciji dodajte i sjajnu Gavrilović Fioru salamino, pa uživajte u najfinijoj pašti koju možete zamisliti...
Potrebno vam je:
- 500 g brašna, sol, maslinovo ulje i mlaka voda
- 300 g vrganja ili drugih gljiva po želji
- 100 g fiore salamino
- Malo vlasca ili peršina
- 80 g fiore salamino
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 3 režanj češnjak
- 150 ml bijelog vina
- 1 luk
Priprema:
- Brašno prosijte kako bi bilo rahlije pa od 500 grama uz dodatak soli, maslinova ulja i mlake voda umijesite tijesto.
- Mijesite dok ne postane elastično.
- Razvaljajte te režite na trake i oblikujte pljukance.
- Luk očistite i iskosajte te pržite na maslinovu ulju na koje ste zdrobili češnjak.
- Pirjajte dok ne postane staklast.
- Gljive nasjeckajte te dodajte na luk i dobro promiješajte kako bi se arome prožele.
- Dodajte nasjeckanu fioru salamino.
- Ostavite da se sve prži na laganoj vatri te povremeno miješajte i podlijevajte vinom i pilećim temeljcem.
- Pljukance pobrašnite i protresite da se ne bi lijepili.
- Zagrijte vodu u loncu, posolite je te u njoj skuhajte tjesteninu.
- Netom prije nego što su kuhani ocijedite ih i premjestite u tavu u kojoj ste pirjali luk, narezak i gljive.
- Protresite da se dobro rasporede po umaku.
Dobar tek!