Špajza 20. travnja 2021.

Pogledaj spektakularne Starbucks kafiće diljem svijeta

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove Starbucks lokale želimo posjetiti što prije!

Lanac kave Starbucks od samog je početka bio otvoren za originalne ideje i odluke izvan okvira. Nazvana po liku iz klasičnog romana Moby Dick, prva trgovina Starbucksa otvorena je 1971. godine na povijesnoj tržnici Pike Place u Seattleu. Starbucks trgovine i danas nose duh izvornog mjesta, a brend je usredotočen na spajanje visokokvalitetne, etički proizvedene kave s impresivnom arhitekturom i dizajnom.

Danas u svijetu postoji više od 30 000 Starbucksovih lokacija diljem svijeta, a mi smo izdvojili pet Starbucks kafića koje želimo posjetiti što prije! Naš izbor proteže se od impresivnih povijesnih zgrada u Europi do ekološki prihvatljivih farmi u Južnoj Americi. 

Milano, Italija: Luksuz u palači

U prelijepu palaču Palazzo Delle Poste na Piazzi Cordusio Starbucks je smjestio pržionicu, kafić, bar i trgovinu. Starbucks Reserve Roastery prostire se na 2000 metara kvadratnih, a u njemu radi čak 300 ljudi. Starbucks u Milanu jedna je od 5 Reserve Roasteries na svijetu, a ostale se nalaze u Shanghaiu, Seattleu, New Yorku, Tokyu i Chicagu. 

Amsterdam, Nizozemska: Starbucks u banci

Ovo mjesto, koje lokalno stanovništvo naziva "Bankom", dizajnirano je s ciljem povezivanja kazališne i glazbene umjetnosti s iskustvom kušanja i ispijanja kave. Koncept trgovina nalazi se na poznatom trgu Rembrandt u samom srcu Amsterdama, u podzemnom dijelu amsterdamske povijesne banke, a odlikuje se izuzetno originalnim dizajnom.

Prostire se na površini od 430 četvornih metara i jedna je od najvećih Starbucksovih trgovina u Europi. Arhitekti su surađivali s lokalnim umjetnicima i obrtnicima kako bi ponajbolje prikazali nekadašnji duh i povijest veličanstvene zgrade, a na zidovima se nalaze freske.


New Orleans, SAD: Starbucks u francuskoj četvrti

Starbucks, smješten u povijesnoj francuskoj četvrti New Orleansa, vraća nas na početak 20. stoljeća odajući počast živahnoj glazbenoj sceni grada te njegovoj bogatoj povijesti povezanoj s trgovinom kave. Prednja strana trgovine oponaša izgled starih ljekarna, stražnji dio namijenjen je ispijanju kave. Drvene školske stolice okružuju veliki drveni stol, a posebnu pozornost privlače ukrasi unutar kafića koje su osmislili i naslikali lokalni umjetnici. 


Bangkok, Tajland: Luksuzni odmor u srcu grada 

Ako te put odvede u Bangkok, svakako posjeti drugi najveći Starbucks na svijetu; Starbucks Central World. Ovo se mjesto može pohvaliti opuštenom atmosferom i impresivnim dizajnom; luksuzni zlatni stropovi s valovitim uzorcima nadahnutim prirodnim krajolicima te impresivni zidovi ukrašeni ilustracijama autohtonih biljaka koje su ručno slikali lokalni umjetnici, omogućuju posjetiteljima pravi odmor od gradske vreve. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 曼谷幫 (@goplaybkk)


Kostarika, Hacienda Alsacia: Odakle dolaze zrna Starbucks kave?

Jesi li se ikad zapitala odakle dolaze mješavine zrna zrna kave s potpisom Starbucksa? Ako te zanima odgovor, možeš posjetiti jednu od njihovih farmi. Na farmi kave koja se prostire na 240 hektara u Kostariki, Starbucks je otvorio centar za posjetitelje Hacienda Alsacia kako bi obožavateljima ponudio sasvim novo Starbucks iskustvo, ali i pokazao predanost marke održivom načinu poslovanja. Ulaznica od 30 dolara uključuje obilazak farme i besplatnu degustaciju kave. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Mounts (@sarah.mounts)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.