Špajza 02. srpnja 2017.

Poptails: Sladoled za odrasle koji ćete obožavati

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj koktela i sladoleda zvuči obećavajuće, a kada vidite kakve se kreacije stvaraju od ove fantastične kombinacije, istog ćete trenutka poželjeti pripremiti svoju verziju.

Poptails spaja dvije omiljene ljetne poslastice - sladoled (popsicle) i koktel (coctail) i predstavlja sve što vam treba za vrijeme nadolazećih vrućih dana.

Ova osvježavajuća ledena slastica na štapiću najčešće se priprema od šampanjca i različitih kombinacija voća, no možete je pripremiti i od drugih alkoholnih pića poput votke, ruma, gina, pa čak i omiljenih likera.

 

 

Have your cocktail and eat it, too 🍹[where's that popsicle emoji when you need it?!] #PopTail

A post shared by Kailley Lindman Federighi (@kailleyskitchen) on

 

Poptails se poslužuju sami ili ih možete ubaciti u ohlađenu čašu omiljenog napitka, primjerice šampanjca ili dobrog vina. Takvim spojem postići ćete odličan, osvježavajuć napitak posebnog okusa.

 

Možda vas zanima... Pozdrav ljetu: Sladoled od malina koji nas je oduševio Kolumne

 

Sjajna ideja bit će priprema ledene slastice od likera od limuna s dodatkom propasiranog ili cijelog voća. Pripremiti ga možete tako da u kalupe za sladoled ulijete limoncelo pomiješan s vodom, dodati možete malo šećera, a zatim i maline ili borovnice.

Također, odlična ideja bit će i jednostavan spoj izblendane lubenice i votke. Dodati možete malo šećera, a zatim sve dodatno začiniti listićima mente ili sokom limuna.

 

Možda vas zanima... NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Naravno, pripremiti možete i svima omiljeni mojito poptails. Sve što trebate bit će jedan mililitar bijelog ruma, šalica soka od limete, listići mente, malo šećera i dva decilitra vode. Sastojke dobro pomiješajte, dodajte komadiće limete, jagoda ili drugog voća pa dobro pomiješajte. zamrznite i poslužite odmah po vađenju iz hladnjaka.

Poptails su fantastičan desert za druženje s prijateljima, ali i samostalno opuštanje za vrijeme vrućih ljetnih dana.

 

Možda vas zanima... Ovdje možete pojesti 200.000 različitih sladoleda! Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.