Prolaznici najprometnijom zagrebačkom ulicom zasigurno su već uočili zanimljiv restoran na samom kraju Tkalčićeve ulice. Iako je otvaranje bilo planirano za početak godine, epidemija je usporila cjelokupan proces, pa je Mr. Moo donedavno radio kao konceptualni restoran s dostavom. Smjestio se na adresi Tkalčićeva 84 te je službeno otvorio vrata svojim gostima ovog tjedna, a mi smo imali priliku uživati u ugodnom ambijentu i brojnim specijalitetima s novog menija.
Kuhinju je preuzela mlada i talentirana Ivana Antolković, koja je nakon 11 godina provedenih u Agava restoranu od pripravnika došla na poziciju desne ruke chefa, ovih dana preuzima vrlo odgovornu ulogu samostalnog kreiranja menija. Ivani će u Mr Moo desna ruka biti prijatelj i dugogodišnji kolega, mladi i talentirani kuhar Robert Ciglar.
Iako tek otvoren, meni i izvedba Mr Moo restorana vrlo je obećavajuća. Sezonske namirnice organskog uzgoja dolaze svakodnevno iz cijele Hrvatske, a u većini jela vidljiva je implementacija molekularne kuhinje. Meni se sastoji od devet jela od kojih svakako izdvajamo rižoto od breskve s Paškim sirom koji nas je oduševio slojevitošću i punoćom okusa.
Kušali smo i Jadransku plavoperajnu tunu s kremom od avokada i bisqueom od jadranskih škampi. Iako se radi o netradicionalnom spoju namirnica, okusi i arome se odlično nadopunjuju.
Juneće meso za tatarski biftek dolazi iz farme u Svetom Ivanu Zelini te se poslužuje u kombinaciji s perlama od šumskih jagoda te dehidriranim žumanjkom.
Ručak smo završili modernom izvedenicom Zagrebačke kremšnite segmentiranom u dijelove s dodatkom bijele čokolade.
Prvi meni s kojim se restoran Mr.Moo ovog tjedna predstavio medijima veliki je iskorak za ulicu koja je prvenstveno poznata po izrazito šarolikoj kuhinji za mase. Vrhunska hrana i izbor pića, usluga i ugodan ambijent više su nego dovoljni da ovih dana navratite u restoran Mr Moo i uživate u svemu što su pripremili za naredni period.
Mr Moo radi od utorka do nedjelje te od početka srpnja kreće i sa živom muzikom na vanjskoj terasi.