Brendirani u sklopu nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“, ovi objekti u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela.
Od toga moraju imati najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije, kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.
Osim toga, objekti moraju zadovoljiti osnovne kriterije kvalitete i sadržajnosti dosadašnje ponude, opće uređenosti i tržišnog ugleda.
Standard „Okusi zagrebačkoga kraja“ nose:
Bistro Babriga (Velika Gorica)
Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina)
Hotel Bunčić (Vrbovec)
Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad)
Restoran Samoborska klet (Samobor)
Gostionica Kod špilje (Samobor)
Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja)
Restoran Ivančić (Jastrebarsko)
Ekopark Krašograd (Pisarovina)
Vrijeme je da otkrijete sve ljepote ovog kraja, a najbolji je početak - kroz pun želudac!