Špajza 27. svibnja 2024.

Prikupljeno više od 7000 eura za novi vinograd s klonskom selekcijom terana

Vinistra, Wine Day
24. Dan otvorenih podruma u Istri
foto: arhiva Vinistra
Održan je 24. Dan otvorenih podruma Istre, u kojem je sudjelovalo 50-ak vinarija i destilerija, a posjetilo ih je više od 700 ljubitelja vina. Novac od ulaznica iskoristit će se za daljnji rad u vinogradu s klonskom selekcijom terana

Vrhunska atmosfera obilježila je 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri. Uključilo se pedesetak vinarija i destilerija širom Istre, a svečanost je u nedjelju ujutro otvorena u vinariji Bastian u Bujama, ovogodišnjem šampionu 15. Svijeta malvazija u kategoriji mladih malvazija.

Vinistra Možda vas zanima... Više od 10.000 vinoljubaca posjetilo 30. Vinistru! Špajza

Vinistra, Wine Day | Author: arhiva Vinistra 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri foto: arhiva Vinistra Vinistra, Wine Day | Author: arhiva Vinistra 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri foto: arhiva Vinistra

Vinska putovnica

Preuzimanjem ulaznice u obliku narukvice na jednom od sedam punktova/vinarija, svaki posjetitelj dobio je vinsku putovnicu. U njoj je prikupljao pečate vinarija u kojima je degustirao vina.

Broj vinarija bio je neograničen, no mjesto u željenim vinarijama trebalo se rezervirati mailom te su se na taj način izbjegle gužve.

Vinistra, Wine Day | Author: arhiva Vinistra 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri foto: arhiva Vinistra

Vinistra, Svijet malvazija, ocjenjivanje vina Možda vas zanima... Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić! Najave

Projekt udruge Vinistra za klonsku selekciju terana

Za atraktivnu manifestaciju online putem kupljeno je više od 700 ulaznica te prikupljeno više od 7000 eura za novi vinograd klonske selekcije terana.

Ovaj 100 tisuća eura vrijedan projekt udruge Vinistra za cilj ima očuvanje i promociju istarskog terana, sorte koja posljednjih godina daje iznimne rezultate. U suradnji sa stručnjacima s Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu selektirani su bezvirusni elitni trsovi terana i već zasađeni na idealnoj mikrolokaciji na području Motovuna.

Vinistra, Wine Day | Author: arhiva Vinistra 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri foto: arhiva Vinistra Vinistra, Wine Day | Author: arhiva Vinistra 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri foto: arhiva Vinistra Vinistra, Wine Day | Author: arhiva Vinistra 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri foto: arhiva Vinistra

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.