Špajza 13. svibnja 2024.

Više od 10.000 vinoljubaca posjetilo 30. Vinistru!

Vinistra
U Poreču održana 30. Vinistra
foto: Merlo De Graia
Slavljenički je bilo prošlog vikenda u Poreču, više od 10.000 posjetitelja nije propustilo najveću regionalnu manifestaciju na kojoj se predstavilo 125 izlagača, od čega 85 vinara. Atmosfera na 30. Vinistri bila je iznad svih očekivanja

Završena je jubilarna 30. Vinistra. Od petka 10. do nedjelje 12. svibnja, ovu atraktivnu izložbu vina u Poreču posjetilo je više od 10.000 ljubitelja vina i vinskih profesionalaca. U dvorani Žatika čuli su se svi jezici svijeta, brojni turisti koji borave u Istri nisu propustili Vinistru uživajući prvenstveno u vrhunskim vinima od sorti malvazija i teran na kojima se temelji jedinstvena istarska vinska priča.

vinistra Možda vas zanima... Vinistra proslavila 30. rođendan! Najave

Predvodnici novih trendova na hrvatskoj vinskoj sceni

Izlagački prostori nikad nisu bili atraktivniji. Moderni, ujednačeni, otvoreni, stilski su pratili novi vizualni identitet. Grozd koji podsjeća na istarski poluotok, kreiraju različite veličine bobica, simboli velikih i malih vinarija zahvaljujući kojima je danas Istra na vinskoj karti svijeta.

Vinistra | Author: Merlo De Graia 30. Vinistra foto: Merlo De Graia Vinistra | Author: Merlo De Graia 30. Vinistra foto: Merlo De Graia

Novim konceptom i vrhunskom organizacijom još se jednom potvrdilo kako istarski vinari okupljeni u visoko profesionalnoj udruzi Vinistra pokreću nove trendove na hrvatskoj vinskoj sceni i šalju poruku zajedništva o kojem je bilo mnogo riječi prošlog vikenda.

Vinistra | Author: Merlo De Graia 30. Vinistra foto: Merlo De Graia

Tajna je u zajedništvu istarskih vinara

"U proteklih 30 godina naša udruga u suradnji s partnerima napravila je mnogo za istarsko vinogradarstvo i vinarstvo, na brojne izazove s kojima se suočavamo uspješno odgovaramo upravo zahvaljujući zajedništvu svih naših vinara. To potvrđuje i naša manifestacija koja je ove godine proslavila veliki 30. rođendan.

Vinistra, Svijet malvazija, ocjenjivanje vina Možda vas zanima... Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić! Najave

Osjetila se slavljenička atmosfera, vinari i posjetitelji zadovoljni su novim modernijim konceptom. Jubilarna Vinistra prošla je iznad svih očekivanja“, istaknuo je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, zahvalivši se svim članovima i profesionalcima u udruzi Vinistra na još jednom izvrsno obavljenom poslu te svim partnerima, sponzorima i pokroviteljima.

Već kreću pripreme za 31. Vinistru, a i mi je jedva čekamo!

Vinistra | Author: Merlo De Graia 30. Vinistra foto: Merlo De Graia Vinistra | Author: Merlo De Graia 30. Vinistra foto: Merlo De Graia

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.