Manufaktura Malo&Slatko, poznata po ručno rađenim čokoladama TAMAN Artisan Chocolates osvojila je nagradu prestižne međunarodne udruge "Academy of Chocolate" koja je TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijelila brončanu nagradu u konkurenciji s ponajboljim svjetskim artisan čokolatijerima i proizvođačima fine čokolade.
„Ovo priznaje nam puno znači. Naći se u društvu s najboljim svjetskim čokolatijerima, onima koji su nas inspirirali da se počnemo baviti čokoladama, velika je čast“, komentirao je Stiv Kahlina, čokolatijer i autor nagrađene čokolade.
Udruga "Academy of Chocolate" od 2006. godine dodjeljuje nagrade "The Academy of Chocolate Awards" koje odaju priznanje najboljim svjetskim čokoladama. Ovogodišnje testiranje održano je u svibnju u Londonu i zaprimili su preko 900 prijava od 190 čokolatijera i proizvođača kvalitetnih čokolada iz čak 37 različitih zemalja svijeta.
Čokolade ocjenjuje stručni žiri udruge "Academy of Chocolate" te široki panel od preko 100 međunarodnih novinara, chefova, slastičara i stručnjaka za čokoladu i hranu, a dodjeljuju se zlatne, srebrene i brončane nagrade te posebna priznanja „Golden Bean award“, „Newcomer award“, „Mott Green Sustainability award“ te „Rising Star award“. Ove godine su po prvi put dodijeljene nagrade i u novoj kategoriji „Tree to Bar“ (od drveta do čokolade) koja odaje priznanje ljudima koji proizvode čokolade na samim farmama kakaovca i time podižu kvalitetu uzgoja kakaovca te omogućuju da se profit vrati lokalnoj zajednici farmera.
TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijeljena je brončana nagrada u kategoriji začinjenih mliječnih čokolada.