Špajza 30. travnja 2014.

Proljeće na vašem stolu!

Temeljci_PR_Vizual_Proizvodi.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Podravka se pobrinula da uz svoj ubrzani životni tempo ne morate trošiti vrijeme na dugotrajnost pripreme temeljca kod kuće potraje i do nekoliko sati.

U ovo doba godine kad je priroda toliko darežljiva, zaista je prava šteta propustiti priliku za ulov povrtnih namirnica koje cijelu godinu tako strpljivo iščekujemo. Proljetno i ljetno razdoblje vrijeme je kada je ponuda izuzetno bogata mladim izdancima najfinijeg povrća; šparoga, mlade koprive, boba, blitve, mladog luka, radiča… A kako to kvalitetnije iskoristiti, nego za neki fini rižoto.

No, na spomen pripremanja rižota, ljudi često odustanu odmah u početku, jer je za vrhunski rižoto potreban i vrhunski temeljac. Temeljac je zapravo vodena podloga dobivena kuhanjem mesa ili povrća ili morskih proizvoda ili začinskog bilja, a koristi se tijekom kulinarske obrade za davanje karakterističnih svojstava drugim jelima. No, potrebno ga je pripremati polako i dugo, na laganoj vatri, tako da tekućina lagano kuha. Nakon toga, uvijek treba i odstajati kako bi se slegnuo talog, a potom procijediti, ohladiti i odmastiti. Proces možda nije kompliciran, ali zahtjeva vrijeme, ono što mnogima danas uvelike nedostaje.

Podravka se, tako, pobrinula da uz svoj ubrzani životni tempo ne morate trošiti vrijeme na dugotrajnost pripreme temeljca kod kuće potraje i do nekoliko sati. Izvrsna kombinacija povrća i začina čini Podravka povrtni temeljac ukusnom osnovom za pripremu raznovrsnih jela poput rižota, variva, umaka i pirjanih. Uz to, karakterizira ga potpuno domaći okus, bez dodanih pojačivača okusa i konzervansa, a priprema se brzo i jednostavno.

Sad kad više nemate opravdanja jer su sve namirnice tu, a kvalitetan Podravkin povrtni temeljac vam je nadomak ruke, u kratkom vremenskom roku iznenadite svoju obitelj nekim povrtnim specijalitetom. Za dobre stvari u životu treba samo otvoriti srce, a srce zna da su za dobar temeljac najvažniji pažljivo birani sastojci koji stvaraju okus koji se topi u ustima.

Mi vam preporučujemo jedan fini rižoto sa proljetnim šparogama i kozicama, koji će se naći na vašem obiteljskom stolu za samo 35 minuta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.