Špajza 05. veljače 2019.

Proslavite Svjetski dan Nutelle uz slatke zalogaje

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Rezervirajte današnji dan za slastice koje u svom sastavu imaju mnogo Nutelle!

Svjetski dan Nutelle slavi se od 2007. godine, a „krivac“ je američka blogerica Sara Rosso. Toliko je obožavala ovaj namaz da je smatrala da mu treba posvetiti jedan dan u godini. Njena je ideja brzo prihvaćena i 5. veljače rezerviran je za pripremu različitih slastica s Nutellom.

Na službenoj stranici ponuđena je lista s jednostavnim načinima za proslavu, uključujući pisanje pjesama, fotografiranje sa staklenkom, kreiranje umjetničkog djela, dijeljenje prvih iskustava s Nutellom...  Mi smo se opredijelili za pripremu slastica, a neke od najdražih slatkih recepata danas dijelimo i s vama.

 

 

Možda vas zanima... Pogledajte kako izgleda prvi Nutella Cafe! Špajza

 

 

Ako nemate iskustva s desertima, obilježite ovaj dan brzinskom vrućom čokoladom. Sve što trebate je pomiješati Nutellu s mlijekom i ubaciti šaku minijaturnih marshmallowsa. Gotovo jednako brzo možete napraviti i laganu kremu od samo tri sastojka – slatkog vrhnja, šećera i namaza. Poslužite uz malo tučenog vrhnja i nasjeckane lješnjake i oduševite vaše najbliže.

 

 

Možda vas zanima... Dvije minute i žlica Nutelle za najslađu vruću čokoladu Recepti mousse od čokolade Možda vas zanima... Nevjerojatno jednostavan desert od najdražeg čokoladnog namaza None

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

Deset vas minuta dijeli od mekanih keksića od samo četiri sastojka. Brzinski pomiješajte Nutellu, brašno, jaja i sol, kratko pecite i usporedno zagrijte veliku šalicu mlijeka. 

 

 

Možda vas zanima... Keksići s Nutellom od samo četiri sastojka Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

Ako imate viška vremena i trebate neku opuštajuću aktivnost, upustite se u oblikovanje kuglica od Nutelle i tamne čokolade.  Kad se ohlade, skuhajte mirisnu crnu kavu i uživajte u svakom trenutku.

 

 

Možda vas zanima... Bombice s Nutellom - za krizne situacije Recepti

 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

 

Na kraju vam preporučujemo jedan klasik – brownies s Nutellom. Priprema traje par minuta, ali ćete morati biti strpljivi i pričekati da se ohlade prije rezanja. U sočnim čokoladnim kockama možete uživati sljedećih nekoliko dana, samo ih spremite u kutiju s poklopcem. 

 

 

Možda vas zanima... Brownies s omiljenim namazom od lješnjaka Recepti

 

 

Sigurni smo da ćete na popisu pronaći barem jedan recept koji vam se sviđa. Ako imate neku novu ideju, obavezno šaljite recept i fotografije!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.