Roštilj je omiljena ljetna poslastica, ali i zabava za cijelu obitelj i prijatelje. Učinite ga još zabavnijim i slasnijim uz recepte s potpisom legendarnog Jaspera Newtona Daniela, poznatijeg kao Jacka.
Jack Daniel's BBQ umak
Sastojci:
- Ulje
- ½ srednje velikog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice pirea od rajčice
- 40 ml Jack Daniel's Tennessee viskija
- Papar
- Sol
- Svježi čili
Priprema:
1. U malom loncu ili tavi zagrijte ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pirjajte.
2. Dodajte pire od rajčica i dobro promiješajte, a potom ulijte Jack Daniel's, nasjeckani čili te začinite solju i paprom.
3. Prokuhajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine, a umak zgusne.
4. Umak poslužite uz burgere, a bit će odličan i uz bilo koje drugo meso i krumpiriće.
Rebarca u Jack Honey marinadi
Sastojci:
- 200 ml Jack Daniel's Tennessee Honey
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1-2 grančice svježeg ružmarina
- Papar
- Sol
- Goveđa rebra
Priprema
1. Ružmarin sitno nasjeckajte i pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.
2. Marinadu dobro utrljajte u goveđa rebra i ostavite da odstoje preko noći.
3. Ispecite i poslužite uz omiljeni prilog.
Steak s crvenim lukom i Jack Daniel's umakom
Sastojci:
- Ulje
- 4 crvena luka srednje veličine
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica pirea od rajčice
- 4 žlice balzamičnog octa
- 2 žličice ljutog umaka
- 50 ml Jack Daniel's Tennessee viskija
- Goveđi odresci
Priprema:
1. Luk izrežite na četvrtine i kratko prepržite na ulju.
2. Dodajte šećer, balzamični ocat, ljuti umak, sol i papar te sve dobro promiješajte.
3. Podlijte Jack Daniel'som i flambirajte.
4. Ispecite odreske i poslužite ih uz umak.
Piletina u umaku od Jacka i limete
Sastojci
- 150 ml Jack Daniel's Tennessee viskija
- 2 limete
- 5 žlica ulja
- 2 žličice kumina u prahu
- 2 žličice čilija u prahu
- 2 žličice sušenog origana
- Sol
- Piletina (batci ili neki drugi dio, po želji)
Priprema
1. Iscijedite sok limete i pomiješajte ga s Jack Daniel'som te prelijte preko piletine i ostavite da se marinira nekoliko sati.
2. Piletinu izvadite iz marinade, posušite papirnatim ručnicima, utrljajte suhe začine i ispecite.