Špajza 21. svibnja 2019.

Restorani Jamieja Olivera pred zatvaranjem!

Jamie Oliver
Jamie Oliver foto: Axel Heimken/DPA/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Carstvo britanskog chefa Jamieja Olivera nastavlja se urušavati...

Čak je 25 restorana popularnog britanskog chefa, uključujući lance Jamie's Italian, Barbecoa i Fifteen, na rubu propadanja. Pokrenut je stečajni postupak, dio restorana od danas je zatvoren, a zasad se ne zna što će biti s čak 1300 zaposlenika. 

 

 

BBC piše kako je Olivera ova vijest rastužila, ali i prenosi njegove zahvale: „Želim zahvaliti svim gostima koji su uživali i podržavali nas tijekom posljednjeg desetljeća. Bio je čisti užitak posluživati vas.“ 

Na svom se Instagram profilu također obratio javnosti: „Shrvan sam ovakvim ishodom i ovom prilikom želim zahvaliti svim ljudima koji su tijekom godina svoja srca i duše uložili u ovaj posao.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

 

Prvi su se problemi pojavili još 2017. godine, kada  je zatvoreno nekoliko restorana Jamie's Italy i Barbecoa, kao i magazin Jamie. Goli kuhar pokušao je situaciju popraviti ulaganjem vlastitog novca, ali čini se da tri milijuna funti nisu bila dovoljna za spas njegovog gastronomskog carstva.

 

 

Više o Jamieju Oliveru možete pročitati ovdje. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.