Špajza 31. srpnja 2019.

Ribafish je uspješno završio prvu etapu projekta RokOtok

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Domagoj Jakopović Ribafish u spomen na svog pokojnog sina Roka plivanjem je povezao 17 hrvatskih otoka, stigao je do Čiova, posljednje ovogodišnje etape avanture RokOtok.

Plivanjem Ribafish spaja otoke i ljude, a prvu dionicu Dubrovnik-Koločep preplivao je 6. srpnja. Projekt RokOtok pokrenuo je na spomen pokojnog sina Roka, s kojim je želio osvojiti sve otoke. Budući da se to nije ostvarilo za vrijeme Rokova života, Riba je to odlučio napraviti ovog ljeta, kao uspomenu na svoje dijete. Cilj je plivanjem povezati svih 50 naseljenih hrvatskih otoka kroz tri godine, a ove godine je povezao 17 otoka. Najdulja dionica koju je dosad prešao bila je 17 kilometara od Mljeta do Korčule. 

 

Možda vas zanima... U nekoliko sati rasprodana "Potribica" - trenutno najpoznatije vino u Hrvatskoj Špajza

 

Osim što pliva za svog sina, Ribafish se na svakom otoku druži s djecom te ih podučava o ekologiji. Tijekom projekta zavoljela su ga i djeca i mještani. "Nitko još nije napravio tako nešto. Otočani su jako sretni da se netko sjetio i njih. Svi nam prilaze i hvale projekt", rekla je dr. Ana Štanfel koja je s Ribafishem na brodu provela više tjedana i brinula se za njegovo zdravlje. 


Stigao je na Čiovo!

"Hello pipl, zdravo ljudi! Ja sam Riba, imam 49 godina i danas sam plivao od Drvenika Velog do vas, tu do Čiova. Jedan pljesak za najljepši otok u Hrvatskoj", pozdravio je Ribafish tristotinjak ljudi koji su ga dočekali na Čiovu, njegovoj posljednjoj ovogodišnjoj etapi, dodajući: "To kažem za svaki otok, ali lijepo je tako započeti!"

No, kao što je i cilj cijeli ovaj projekt okrenuo se djeci i roditeljima te potaknuo i djecu Čiova da razgovaraju sa svojim roditeljima o svemu.  "Pričao sam im o tome da treba razgovarati s roditeljima o svemu, cijeniti naše otoke i otočane, plivati da imate kondiciju i zdrav organizam (tu sam malo lagao) i kako moramo brinuti o našem moru i Planetu. Osamnaesti put sam pričao istu priču, na tri otoka nismo imali doček, ali ih je na nekima bilo više, riječi su tekle, klinci su dizali ruke, smijuljili se, kad sam vidio da im pada koncentracija, poslao sam ih po skriveno blago", napisao je Ribafish.

"Avantura, ovo je stvarno bila avantura, išli smo grlom u jagode, ako prođe, prođe, a ispalo je evo gotovo savršeno", ovim riječima Ribafish je zaključio ovogodišnji projekt. Projekt su podržali i mnogi plivači pa su se Ribafishu pridružili Dina Levačić i Toni Pavičić Donkić.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.