Ljubitelji morskih specijaliteta odavno su pronašli svoju zagrebačku oazu gdje svakodnevno mogu uživati u raznolikoj ponudi svježe ribe i raznih morskih plodova. U samom centru grada, na križanju Masarykove i Preradovićeve ulice, smjestio se bistro Ribice i tri točkice koji je već godinama pravi most između kontinenta te mirisa i okusa Jadranskog mora.
Jedinstven ambijent, za koji je zaslužan riječki slikar Vjekoslav Vojo Radoičić, već će vas na prvi pogled uvesti u morsku priču koja će se nastaviti preko bogate ponude predjela i glavnih jela pa sve do deserata. Glavna kuharica Kata Uremović preporučit će sve s jelovnika, jer kako kaže glavni adut Ribica je friška riba, a kada je 'kvalitetna namirnica u pitanju onda nije teško gostu i pripremiti ukusno jelo'.
U bistrou je najtraženiji gof na žaru u kojem možete uživati za 75 kuna po porciji, a za samo 45 kuna možete kušati pravi domaći crni rižot od sipa. Ribice i tri točkice nude hobotnicu na razne načine, plavu i bijelu ribu, razne verzije brudeta, poput onoga od sipe s mladim bobom, zatim školjke i lignje te razne priloge, a kako se vole pohvaliti, svim jelima je zajedničko to da je 'riba uvijek friška i da je u ponudi samo ono što se tog jutra našlo u ribarskim mrežama'.
Stoga, ako ste se zaželjeli ribljeg menija zaputite se u centar Zagreba i otkrijte novo mjesto koje ima sve predispozicije da postane i vaša nova 'morska' oaza.