Špajza 3098 prikaza 19. veljače 2019.

Rolice s tunom i sirom - meki zalogaji slasniji od pizze

Stockfood
Meke čak i idući dan, ove će rolice biti idealan međuobrok za baš svaku priliku. Druženje s prijateljima, nedjeljno uživanje ili rođendanski tulum, odaberite prigodu pa se bacite na pečenje.

Meke rolice možete puniti nadjevima po želji, pa smo se mi ovog puta odlučili za aromatični  nadjev od tune. Umaku od rajčice dodali smo omiljene začine i maslinovo ulje, po tijestu rasporedili tunu te sve zajedno zarolali u veliku roladu. S tunom se idealno slažu luk i kukuruz, pa svakako razmislite o dodavanju i ovih, ali i drugih, vama omiljenih sastojaka.

 

Možda vas zanima... Pizza s domaćom kobasicom i cheddar sirom za prste polizati Recepti

 

Tajna pripreme mekanih rolica krije se u dobroj dozi maslaca i jajima, pa svakako pripazite da u hladnjaku imate sve sastojke, kako bi rolice bile meke i slasne čak i dan nakon pečenja.

Na kraju, rolicama je kod pečenja potrebno dati dovoljno prostora kako bi se mogle udvostručiti, spojiti jedna s drugom i stvoriti divan krušni specijalitet nakon kojeg preostaje još samo polizati prste.

 

Tortilja pizza Možda vas zanima... Brzo i jednostavno: Tortilja pizza Recepti

 

Rolice, naravno, možete pripremati i s drugim dodacima po želji. U kombinaciju ubacite pršut, šunku, različite vrste sireva ili pak rolice premažite maslacem i češnjakom i pospite ribanim parmezanom te poslužite kao dodatak mesnim platama ili raskošnom nedjeljom ručku.
 


Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 500 g bijelog brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 3 žlice ulja
  • 2 jaja
  • 20 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica soli

Za nadjev:

  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 konzerva tune
  • 100 g topljivog sira (cheddar, gouda...)
  • Bosiljak i origano
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. U toplo mlijeko dodajte kvasac i šećer, pomiješajte i pustite da se diže oko 15 minuta.
  2. U posudu stavite brašno i mješavinu mlijeka, kvasca i šećera, otopljeni maslac i ulje, pa zamijesite tijesto. Na kraju dodajte sol i mijesite još malo dok ne dobijete lijepo oblikovanu kuglu. Premažite s još malo ulja i pustite da se diže barem sat vremena.
  3. Nakon sat vremena tijesto premijesite i podijelite u dvije kugle. Pustite da se diže pola sata, pa razvaljajte kugle jednu po jednu.
  4. Na razvaljano tijesto dodajte umak od rajčice koji ste začinili origanom, bosiljkom i češnjakom, soli i paprom.
  5. Tunu rasporedite po cijeloj površini tijesta.
  6. Od tijesta napravite roladu, a zatim je režite na kolutiće i posložite u kalup za pečenje. Neka između svakog kolutića ostane malo mjesta kako bi tijesto još moglo narasti.
  7. Isto ponovite i s ostatkom tijesta. 
  8. Prije pečenja rolice poprskajte maslinovim uljem.
  9. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta do pola sata.

Dobar tek!

 | Author: Stockfood Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.