Recepti 19. listopada 2018.

Brzo i jednostavno: Tortilja pizza

Tortilja pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza je jelo koje nikada ne može dosaditi, a recepata i nadjeva za nju postoji bezbroj. Osim što je ukusna, jednostavna je i za pripremu. No, kada vam dođu iznenadni gosti i shvatite da ih nemate čime ponuditi, tortilja pizze idealno su rješenje.

Popularne tortilje jednostavno je napraviti, a uspješno zamjenjuju kruh i pizza tijesta. Kao baza za pripremu burrita, tacosa i drugih jela, odlično se sljubljuju sa širokim spektrom namirnica. Možete ih puniti piletinom, povrćem, grahom i čime poželite, a da savršeno funkcioniraju kao lažna pizza otkrili smo tek nedavno. Ako ste u gužvi kupite tortilje u dućanu, a ako želite domaće predlažemo sljedeći recept.

 

Pizza iz tave Možda vas zanima... Savršena pizza za koju ne trebate paliti pećnicu Špajza

 

Za 12 tortilja koristite 450 g glatkog brašna i 1 žlicu soli, kojima ćete dodati 85 g maslaca kako biste dobili smjesu sličnu krušnim mrvicama. Umiješajte 225 ml vruće vode i mijesite dok ne dobijete glatko kompaktno tijesto. 

 

Možda vas zanima... Pizza iz tave - brzinski način za uživanje u omiljenom jelu Recepti

 

Nadjenite ih čime god poželite, a za najfiniju tortilja pizzu namažite umakom od rajčice, obilno pospite sirom i "pobacajte" sastojke koje poželite, tortilja pizzu zapecite na 200 stupnjeva oko deset minuta i uživajte vruću. Vjerujte nam da ćete rjeđe mijesiti pizzu nakon pojednostavljene verzije tortilja pizze. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.