Špajza 24. listopada 2017.

Neobičan ručak dobro skriven u šumama Papuka

foto: Tomislav Šilovinac & Sanja Andraković
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je priča, točnije slikovnica o mom prvom skrivenom ručku u šumi blogerice koja se odaziva na ime - maXYama


Malo ću pričati, točnije pisati, jer u slikovnicama slike pričaju. Moja slikovnica nije obična, velika je kao srce dragog Šikija koji se pridružio mom timu i zajedno sa djevojkom Sanjom stvorio tone emocija kroz svoje fotografije. Zapravo, on je bio točka na I u mojoj odluci o ovom "eventu".... (prigovorio mi je ljetos što ga nisam zvala u žito kada sam radila slavonski doručak seljaka u žetvi pa sam se posramila i obećala nešto jače, originalnije)
 

 


I tako, krenula je moja fantazija u realizaciju....u startu sam znala kako želim raditi drugačiji "secret supper" i priznajem kako su me motivirali neki ljudi preko bare koji su već debelo u profesionalnim vodama kao chefovi, a onda i u ovom formatu skrivenog ručka.
 

 

 

Organizirati "fancy" ručak na ultra tajnoj lokaciji šume Papuka bez ikakve infrastrukture 21.stoljeća, to je bio lajtmotiv....kuhati sve na vatri, uz potok i goste koje svjedoče cijeloj priči stvaranja ručka u nekoliko slijedova.
 

 


Bio je naručen jesenji dan na + 20 i ako izuzmem nekoliko "situacija" kao što je pucanje etažera s kolačem na pola noć prije, moje zaboravljanje jabuke, malo gljiva u šumi...onda je zaista bio savršen dan u savršenom društvu.
 

 

Danas ne pišem recepte, samo se hvalim jelima koje sam gostima spremala na vatri (izuzetak je kolač od rabarbare koji sam pekla u pećnici).
Najveći izazov bila je ta famozna juha ispod peke koju sam kuhala u bundevi....sad kažem: pis of kejk, ali bila mi je frka, baš. Svatko može improvizirati i napraviti je i u običnoj pećnici.
Ništa nije tajna, sve su to vrlo jednostavna jela, prije svega sezonska i šumom obojana pa ako ima zainteresiranih, javite se, pošaljem kratke recepte :)
 

 

 

Rekla sam kako neću puno pričati i neću se predomisliti, samo ću priznati kako ova priča i koncept skrivenih ručkova na otvorenom ide dalje....bacila sam sama sebi rukavicu....glava je već puna ideja, a podršku i ponude s novim lokacijama neću moći odbiti, jer su toliko posebne 
 

 

 

 


I još nekoliko riječi o posebnim ljudima koji su sjeli za moj skriveni stol....redom svi s osmijehom i poklonima stigli.... košarice i čiŽme ponijeli baš kako sam sugerirala....ova slikovnica zbog njih je tako posebna...hvala ljudi 
 

 

 

 


Sad šutim, što baš i nije lako za mene....uživajte!!!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prije nego vam poželim laku noć, moram istaknuti pomoć moje obitelji, posebno šogora i sisterice, podršku roditelja i veliku pomoć mojih VKV "kelnerica" Mare i Natke, koje su radile za veliku dnevnicu, ali bez ručka 

Tu su i moji sponzori....Mesna industrija DOBRO i INCANTO voćna vina i likeri....veliko HVALA 

Photo by: Tomislav Šilovinac & Sanja Andraković - njima dugujem najveće HVALA.....Thanks Šiki & Sanja, volim vas!

maXYama ručak


Čiča mića, gotova je priča 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 | Author: Gastro.hr Gastro.hr

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.