gastro postao
Kombinacija povrća, jaja i omiljenih umaka sjajno će se složiti uz baš svaki ručak, a poslužiti je možete i kao samostalno jelo, uz tostirani kruh i čašu vina ili piva.
Sitno sjeckani krumpir, mrkva, krastavci, grašak, pa još koje jaje, majoneza i limunov sok za dodatne arome glavni su sastojci divne ruske salate. Uz ove, mi smo joj dodali i Gavrilović sastojak po svom ukusu, pa je učinili još posebnijom.
Okusom nešto bogatija od omiljene francuske, ruska salata bit će odličan prilog, a poslužiti je možete i kao samostalno jelo uz najdraže grickalice ili tek tostirani kruh.
Sastojci:
- 150 g krumpira
- 150 g mrkve
- 150 g graška (može i smrznuti)
- 150 g kiselih krastavaca
- 200 g Gavrilović sušene pečenice
- 300 g majoneze
- 2 tvrdo kuhana jaja
- žlica senfa
- 2 žlice limunovog soka
- sol, papar
Priprema:
- Krumpir i mrkvu izrezati na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuhati oko tri minute.
- Skuhati grašak dok ne omekša (oko 15 minuta). Sušenu pećenicu, kisele krastavce i kuhana jaja narezati na kockice.
- Sve sastojke pomiješati, dodati majonezu, limunov sok i začine.
- Dobro izmiješati i staviti u frižider da se ohladi.
- Servirati hladno.
Dobar tek!