Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 25. siječnja 2019.

Ruska salata - spoj okusa kojem je teško odoljeti

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija povrća, jaja i omiljenih umaka sjajno će se složiti uz baš svaki ručak, a poslužiti je možete i kao samostalno jelo, uz tostirani kruh i čašu vina ili piva.

Sitno sjeckani krumpir, mrkva, krastavci, grašak, pa još koje jaje, majoneza i limunov sok za dodatne arome glavni su sastojci divne ruske salate. Uz ove, mi smo joj dodali i Gavrilović sastojak po svom ukusu, pa je učinili još posebnijom.

Okusom nešto bogatija od omiljene francuske, ruska salata bit će odličan prilog, a poslužiti je možete i kao samostalno jelo uz najdraže grickalice ili tek tostirani kruh.

 


Sastojci:

  • 150 g krumpira
  • 150 g mrkve
  • 150 g graška (može i smrznuti)
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 200 g Gavrilović sušene pečenice
  • 300 g majoneze
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • žlica senfa
  • 2 žlice limunovog soka
  • sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir i mrkvu izrezati na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuhati oko tri minute.
  2. Skuhati grašak dok ne omekša (oko 15 minuta). Sušenu pećenicu, kisele krastavce i kuhana jaja narezati na kockice.
  3. Sve sastojke pomiješati, dodati majonezu, limunov sok i začine.
  4. Dobro izmiješati i staviti u frižider da se ohladi.
  5. Servirati hladno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.