Nusret Gökçe je turski chef, poznat i kao Salt Bae (navodno su mu žene dale taj nadimak) postao slavan zbog tog pokreta kojim soli steak nakon što ga stručno izreže. Njegovi videi imaju stotine tisuća pregleda na Instagramu i tisuće reakcija na Twitteru i učinili su ga internetskom senzacijom.
Sada kada je kuhar napravio svoj put prema SAD-u, postoje ljudi koji bi mogli dovesti u pitanje njegov ritual, osobito zdravstveni odjel.
To je kršenje zdravstvenog koda za restorane da obrađuju hranu "golim" rukama, bez obzira na to što je to dio atrakcije, ističu u Eater New Yorku.
Ipak, gospodin Gokce je ovaj tjedan uočen s jednokratnom crnom rukavicom na jednoj ruci u novo otvorenom Manhattan Nusr-et Steakhouseu. Njegova izvedba je ostala ista ali samo s rukavicama.
Ipak, i dalje izgleda dobro da to radi, jer nijedna rukavica neće usporiti slavni pokret ruke turske legende.
Nije bilo nikakvih izvještaja da je zdravstveni odjel imao bilo kakve pritužbe. Osim toga, nitko zapravo ne ide tamo zbog hrane, nego ljudi ga ne mogu prestati gledati dok priprema meso, masira krave i trančira butove, a to je ono što kupci i plaćaju.