Špajza 23. siječnja 2017.

Saznajte! Što se jelo na Trumpovoj inauguraciji

foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Meni za poželjeti ili pomalo dosadan odabir s obzirom na prigodu? Saznali smo što se jelo na inauguraciji novog američkog predsjednika

Glavna tema mnogih razgovora ovih dana svakako je inauguracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Bez obzira bi li isti bio i vaš odabir ili biste ga zaobišli u širokom luku, činjenica jest da sve što taj čovjek napravi, instantno postaje vijest. 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Njegova inauguracija nije bila iznimka. Od misteriozne plave kutije do raskošnih haljina, pričalo se o svemu. No nas je, kao prave ljubitelje dobre hrane, najviše zanimao - inauguracijski meni. 

Izbor jela nije nas osobito iznenadio, sve su to nekako tipična, elitna jela. Pomalo dosadna, s premalo iznenađenja, upravo suprotno od Trumpova djelovanja. 

Za predjelo Trumpov tim odabrao je jastoga iz Mainea i kozice u umaku od šafrana s crumbleom od kikirikija. Glavno se jelo sastojalo od grilane Seven Hils Angus govedine s crnom čokoladom, jusom od smreke i gratiniranim krumpirom, a desert je bio klasični čokoladni souffle sa sladoledom od višnje i vanilije.

Pomalo bazično, zar ne? Svako je jelo, naravno, bilo popraćeno vrhunskim vinima poput Delicato Black Stallion Cabernet Sauvignona iz 2012. godine koji je proizveden u ograničenoj seriji. 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za razliku od njega, Obamin inauguracijski meni iz 2009. godine bio je nešto promišljeniji, a samim time i zanimljiviji, kako uzvanicima, tako i nama, slučajnim promatračima. Sastojao se od brudeta od jakovskih kapica, kozica, jastoga i crnog bakalara pečenog u tijestu, pečenog fazana i pačjih prsa s chutneyem od višanja, slatkim krumpirom, šparogama, mrkvom, prokulicama i mahunama. Za desert goste je iznenadio američkim klasikom na neki novi način - tortom od jabuke i cimeta s glazurom od slatkog vrhnja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.