Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 13. studenoga 2018.

Schweinfleisch Eintopf - genijalan gulaš na njemački način

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Gulaš sa svinjetinom na njemački način, kažu, jedini je pravi gulaš!

Da biste na što slasniji način zagrijali jesenske dane, bacite se na pripremu bogatog gulaša s kobasicama. Umjesto ulja svakako koristite mast, a za autentičnije okuse možete dodati i sjemenke kima. Krumpir će vam pomoći da gulaš bude nešto gušće teksture, no pripomoći će i u postizanju finijih, bogatijih okusa.

Postupak pripreme pogledajte u videu!
 


Sastojci (za 4 osobe):

  • 600 g svinjskog vrata
  • 2 veće glavice luka
  • 1 žlica sjemenki kima
  • 2 para Gavrilović Kranjskih kobasica
  • 2 režnja češnjaka
  • sol svježe mljeveni papar
  • 2 žlice slatke paprike u prahu
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice masti (možete zamijeniti uljem)
  • 2 žlice vinskog octa
  • 400 ml temeljca (možete zamijeniti vodom)
  • 1 velika konzerva rajčice (800 g)

Priprema:

  1. Meso narežite na sitnije kockice (veličine zalogaja). Kim dobro usitnite u mužaru. 
  2. Na sitno nasjeckajte češnjak pa meso dobro izmiješajte s kimom, češnjakom, solju, paprom i 1 žlicom slatke paprike. 
  3. Ogulite krumpir, operite ga i narežite na sitnije kockice. Na sitno nasjeckajte luk. 
  4. U dubljem loncu zagrijte masnoću pa kratko popržite meso uz stalno miješanje kako biste mu zatvorili pore. 
  5. Izvadite meso na tanjur pa na istoj masnoći pirjajte luk dok ne omekša. 
  6. Vratite meso u lonac pa pirjajte jedno 2-3 minute, potom dodajte žlicu paprike u prahu, zalijte octom, dodajte temeljac ili vodu, dodajte i sjeckanu konzerviranu rajčicu i krumpir pa kuhajte sve zajedno oko 30-40 minuta. 
  7. Dodatno začinite solju i paprom po želji pa poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.