gastro postao
Gulaš sa svinjetinom na njemački način, kažu, jedini je pravi gulaš!
Da biste na što slasniji način zagrijali jesenske dane, bacite se na pripremu bogatog gulaša s kobasicama. Umjesto ulja svakako koristite mast, a za autentičnije okuse možete dodati i sjemenke kima. Krumpir će vam pomoći da gulaš bude nešto gušće teksture, no pripomoći će i u postizanju finijih, bogatijih okusa.
Postupak pripreme pogledajte u videu!
Sastojci (za 4 osobe):
- 600 g svinjskog vrata
- 2 veće glavice luka
- 1 žlica sjemenki kima
- 2 para Gavrilović Kranjskih kobasica
- 2 režnja češnjaka
- sol svježe mljeveni papar
- 2 žlice slatke paprike u prahu
- 1 kg krumpira
- 2 žlice masti (možete zamijeniti uljem)
- 2 žlice vinskog octa
- 400 ml temeljca (možete zamijeniti vodom)
- 1 velika konzerva rajčice (800 g)
Priprema:
- Meso narežite na sitnije kockice (veličine zalogaja). Kim dobro usitnite u mužaru.
- Na sitno nasjeckajte češnjak pa meso dobro izmiješajte s kimom, češnjakom, solju, paprom i 1 žlicom slatke paprike.
- Ogulite krumpir, operite ga i narežite na sitnije kockice. Na sitno nasjeckajte luk.
- U dubljem loncu zagrijte masnoću pa kratko popržite meso uz stalno miješanje kako biste mu zatvorili pore.
- Izvadite meso na tanjur pa na istoj masnoći pirjajte luk dok ne omekša.
- Vratite meso u lonac pa pirjajte jedno 2-3 minute, potom dodajte žlicu paprike u prahu, zalijte octom, dodajte temeljac ili vodu, dodajte i sjeckanu konzerviranu rajčicu i krumpir pa kuhajte sve zajedno oko 30-40 minuta.
- Dodatno začinite solju i paprom po želji pa poslužite.
Dobar tek!