Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 02. studenoga 2017.

Slana savijača sa svježim sirom i kulenom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savijači od sira dodajte slasnu mesnu komponentu, zarolajte, pa hrskajte na najbrži i najfiniji mogući način...

Kulen nasjeckajte na sitne kockice, pomiješajte ga sa smjesom od sira, jaja i kiselog vrhnja, pa sve zajedno umotajte u kore za savijače. Kako bi kore bile što hrskavije, premažite ih maslacem, a zatim sve zapecite do zlatne boje.

Ova brzinska savijača bit će gotova u manje od sat vremena, a poslužiti je možete toplu ili hladnu, uz čašu jogurta ili kao brzi snack. U slast!

Potrebno vam je:

  • Kore za savijače
  • 500 g svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 100 g kulena
  • 1 jaje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, jaje i sitno sjeckani kulen.
  2. Začinite soli i paprom.
  3. Jednu koru za savijaču premažite otopljenim maslacem.
  4. Preklopite je drugom korom, premažite je maslacem pa smjesu od sira rasporedite po korama.
  5. Zarolajte. Ponovite s ostatkom kora i smjese.
  6. Prebacite na lim za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok se ne zarumeni.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.