Špajza Gastro zvijezda 07. studenoga 2022.

Slastice su uvijek zvijezde gastro bloga Samo jedan griz

Darko Debić, autor bloga Samo jedan griz, i slastice kojima se ponosi foto: Darko Debić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Darko Debić jedan je od finalista natječaja za Gastro zvijezdu, i to u kategoriji Slastice, pa nas je s razlogom zanimalo čuti kako je i zašto započeo svoj blog.

Kad bi kod njega kušali neko jelo, prijatelji bi ga gotovo uvijek pitali za recept, a često su ga vukli za rukav i tražeći savjet što pripremiti za jelo. Korak po korak Darko Debić je sasvim spontano napravio svoj blog Samo jedan griz. Prvo što je na njemu podijelio bio je recept za mekanu beze roladu.  

„Vidio sam da dosta ljudi krivo radi taj tip kolača i na kraju dobije više palačinku nego mekani pjenasti beze. Htio sam podijeliti svoje tips & tricks kod pripreme rolade,“ kaže Darko, a po dobivenim povratnim informacijama može smatrati da je u tom uspio, te da je dosad pomogao mnogim kućnim slastičarkama i slastičarima.

 | Author: Darko Debić Malo drukčija Đul pita foto: Darko Debić

Činjenica da danas ima već više od 17.000 pratitelja, govori u prilog tome da radi dobru stvar, ali i objašnjava kako je i zašto stigao do finala natječaja Gastro zvijezda – i to treću godinu zaredom! Svi koji prate njegov blog i Instagram profil Samo jedan griz znaju da je nemoguće pojesti – samo jedan griz Darkovih slastica. A upravo su slastice ono što je broj 1 na popisu omiljenih jela i kod njegovih ukućana, ali i pratitelja.

Darkove slastice rijetko koga ostavljaju ravnodušnim, a ni on nije ravnodušan kad vidi koliko pratitelja ima i koliko ljude zanima ono što on servira na svom blogu i profilu. Darko kaže da mu je svaki komentar važan i veliki poticaj za nastaviti dalje.

 | Author: Darko Debić Fig and pistachio frangipane tartlets foto: Darko Debić

„Interakcija s pratiteljima mi je postala dio dnevnih rituala, vrijeme opuštanja koje odvojim samo za sebe i uživam u tome, obično se ugodno smjestim na trosjed i odgovaram na komentare,“ iskren je Darko.

Ipak, kako je dva desetljeća radio u jednom prestižnom restoranu, na njegovom se kućnom repertoaru često nađu mediteranski i azijski specijaliteti, ali i tradicionalna jela koja, priznaje, rijetko objavljuje. U svojoj kuhinji koju bi opisao definitivno kao internacionalnu, eksperimenti su uvijek dobrodošli. Upravo iz takvih situacija nastanu i novi recepti koje kasnije podijeli s pratiteljima. A u kuhinji, kaže, ne može bez soli, pa ju tako koristi u malim količinama i u slasticama.

Darko Debić obožava biti dio gastro-blogerskog svijeta, pa su ga tako posebno razveselila snimanja za Gastro zvijezdu i sve što takva druženja nose. A ako ti smatraš da su Darko i njegov blog Samo jedan griz prave Gastro zvijezde, pomogni mu svojim glasom koji možeš dati na web stranici Gastro zvijezde.

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.