gastro postao
Španjolska tortilja nije nimalo nalik klasičnim tortiljama, priprema se od krumpira, a mi smo joj dodali i dašak domaćih dodataka. O čemu je riječ, otkrijte u nastavku...
Tortilja bez stvarnih tortilja, ona od krumpira, luka i jaja divno je i jednostavno otkriće koje volimo pripremati za slastan i brz ručak ili sasvim drugačiju, raskošnu večeru. U ovo smo varijantu dodali i komadiće omiljene salame te obogatili jelo na najfiniji mogući način i ovaj specijalitet pretvorili u genijalnu poslasticu.
Sastojci:
- 3 veća krumpira
- 1 luk
- 5 jaja
- Maslinovo ulje
- Sol
- Začini po želji
- salama Panonica narezana na kockice
Priprema:
- Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške.
- U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje najmanje dva prsta dubine.
- Neka ulje bude toplo, ali ne i vruće.
- Dodajte salamu Panonicu narezanu na kockice.
- Dodajte krumpir. Povremeno ga protresite pa nakon desetak minuta dodajte luk koji ste prethodno
- nasjeckali.
- Kuhajte na slabijoj vatri dok krumpir ne omekša.
- Ocijedite krumpir i luk pa im dodajte posoljena umućena jaja.
- Dodajte i začine po želji.
- Na malo ulja ubacite smjesu, protresite kako bi se rasporedila po cijeloj tavi ravnomjerno i pecite na srednjoj vatri.
- Pomoću kuhače polagano otpustite rubove, stavite veći tanjur na tavu pa preokrenite tortilju i ispecite je s druge strane.
Dobar tek!