Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 15. listopada 2018.

Španjolska tortilja od krumpira i tajnog domaćeg sastojka

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Španjolska tortilja nije nimalo nalik klasičnim tortiljama, priprema se od krumpira, a mi smo joj dodali i dašak domaćih dodataka. O čemu je riječ, otkrijte u nastavku...

Tortilja bez stvarnih tortilja, ona od krumpira, luka i jaja divno je i jednostavno otkriće koje volimo pripremati za slastan i brz ručak ili sasvim drugačiju, raskošnu večeru. U ovo smo varijantu dodali i komadiće omiljene salame te obogatili jelo na najfiniji mogući način i ovaj specijalitet pretvorili u genijalnu poslasticu.
 


Sastojci:

  • 3 veća krumpira
  • 1 luk
  • 5 jaja
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Začini po želji
  • salama Panonica narezana na kockice

Priprema:

  1. Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške.
  2. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje najmanje dva prsta dubine.
  3. Neka ulje bude toplo, ali ne i vruće.
  4. Dodajte salamu Panonicu narezanu na kockice.
  5. Dodajte krumpir. Povremeno ga protresite pa nakon desetak minuta dodajte luk koji ste prethodno
  6. nasjeckali.
  7. Kuhajte na slabijoj vatri dok krumpir ne omekša.
  8. Ocijedite krumpir i luk pa im dodajte posoljena umućena jaja.
  9. Dodajte i začine po želji.
  10. Na malo ulja ubacite smjesu, protresite kako bi se rasporedila po cijeloj tavi ravnomjerno i pecite na srednjoj vatri.
  11. Pomoću kuhače polagano otpustite rubove, stavite veći tanjur na tavu pa preokrenite tortilju i ispecite je s druge strane.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.