Zašto ne bi isprobali meso "pacati“ u mješavini soka od naranče, đumbiru, sezamovom ulju i sojinom umaku kako biste dobili roštilj s okusom Dalekog istoka? Ili se držite dobre stare mediteranske marinade sa češnjakom, maslinovim uljem i peršinom. Ili pak isprobajte marinirati meso u jogurtu prema sljedećem receptu:
Marinada od grčkog jogurta
Potrebno vam je:
- 150 ml grčkog jogurta
- 1 veliki svežanj svježeg začinskog bilja po izboru, fino narezanog (npr. peršin i menta)
- 2 žličice soli
- 6 režnjeva češnjaka
- 1 svežanj mladog luka, nasjeckan
- 1 mala zelena ljuta papričica, nasjeckana
Priprema:
- Sastojke dobro izmiješati i smjesom dobro pokriti svaki komad mesa s obje strane. Meso stavite u pokrivenu posudu u hladnjak na najmanje 3 sata, ili tijekom noći te prije pečenja pustite da se ugrije na sobnoj temperaturi.
Za ljubitelje mediteranskih okusa predlažemo sljedeću marinadu za ribu:
Marinada s ružmarinom i češnjakom
Potrebno vam je:
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice svježeg soka od limuna
- 2 žlice svježeg ružmarina, skinutog sa stabljike i nasjeckanog
- morska sol
- papar prema ukusu
Priprema:
- Protisnite češnjak i pustite da stoji 5 minuta. Pomiješajte sastojke marinade i ribu u zdjeli ili plastičnoj vrećici sa zatvaračem.
- Marinirajte u hladnjaku 2 sata do preko noći. Ako nemate vremena za mariniranje, pustite ribu da stoji u marinadi najmanje 10 minuta.
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!