Špajza Gastro zvijezda 14. listopada 2022.

Voliš biti food bloger i želiš postati Gastro zvijezda? Prijavi se, danas je zadnji dan!

Ako postaneš Gastro zvijezda, to ti može donijeti brojne prilike za suradnju foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubav prema kuhanju s nama dijele naši mnogobrojni čitatelji, a ako se među vama krije strastveni food bloger ili bloger amater koji čeka svojih '5 minuta' da zablista i pokaže svima svoja kulinarska umijeća, predlažemo da nipošto ne propusti ovu priliku. Na portalu missGastro i ove godine smo krenuli u potragu za novim Gastro zvijezdama 2022. koje će nas očarati svojim gastro receptima te prezentacijom i lijepim fotografijama njihovih delicija. Prijavi sebe ili svog omiljenog food blogera u četiri kategorije...

Namjeravaš već danima prijaviti sebe ili svog omiljenog blogera na Gastro zvijezdu, a nikako da to učiniš? Napravi to danas! Nemoj više odgađati jer danas je zadnji dan za prijave i bilo bi šteta to propustiti. 

Gastro zvijezda je regionalno natjecanje gastro blogera i zaljubljenika u hranu u organizaciji portala missGASTRO. Pokrenuli smo ga 2017. godine, s ciljem promoviranja bogate blogerske scene i formiranja platforme za povezivanje i suradnju.

Ove godine unosimo nove sadržaje, od izazova koje stavljamo pred kandidate, novih kategorija do samog načina kandidiranja. 2022., naime, ne tražimo Gastro zvijezdu samo među blogerima, već i Facebook, Instagram i TikTok influencerima te YouTuberima. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prijavi se u jednu ili više kategorija

Kandidati se ove godine mogu prijaviti u četiri kategorije: Tradicionalna kuhinja, Vegetarijanska kuhinja, Slastice i kategorija Najbolji kadar. Dok prve tri obuhvaćaju blogere koji aktivno objavljuju i slikaju svoje recepte, Najbolji kadar priliku daje i blogerima amaterima koji ljubav prema gastronomiji izražavaju isključivo putem društvenih mreža Facebook, Instagram, YouTube i TikTok. 

Partner projekta je Gorenje, koji će se pobrinuti i za bogate nagrade.

Kako sudjelovati?

Prijave primamo od 26.9.2022. do 14.10.2022. u ponoć na stranici Gastro zvijezde. Svi blogeri i blogerice su pozvani prijaviti sami sebe u jednoj ili više kategorija, ali također ih mogu prijaviti i njihovi vjerni pratitelji. Nakon zatvaranja prijava, prvu selekciju odrađuje redakcija portala missGASTRO.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Potom popis od deset blogova koji su nas najviše impresionirali u svakoj kategoriji stiže do našeg žirija. Novinar i prekaljeni bloger Domagoj Jakopović Ribafish, vlasnica bloga Uvijek gladna i prošlogodišnja Gastro zvijezda Mateja Krvarić, vrhunski chef Josip Tomas koji je radio u uglednim hrvatskim restoranima i njujorškom restoranu Eleven Madison Parku koji se može pohvaliti s čak tri Michelin zvjezdice te Suzana Kvesić, jedna od najboljih slastičarki u Hrvatskoj, vlasnica restorana Pepper & Choco i prošlogodišnja dobitnica nagrade u kategoriji Top Foodie.

Prijavi se ovdje!

Ako se pitaš što nakon odabira žirija, čitaj dalje! Slijedi nam runda zabavnih snimanja i pripreme recepata na licu mjesta, nakon kojeg će odluku o superfinalistima donijeti publika. Glasovanje će biti otvoreno od 26.10.2022. do 30.11.2022. na web stranici Gastro zvijezde i Facebook profilu missGASTRO. Nakon početne selekcije od strane redakcije, žiri će odabrati finaliste svake kategorije. Odluku o superfinalistima i pobjednicima kategorija prepustit ćemo čitateljima. Gastro zvijezdu, između 3 superfinalista u tri glavne kategorije, odabrat će žiri tajnim glasovanjem. 

Pravila natječaja i više o super nagradama saznaj ovdje

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Prijavi sebe ili svog omiljenog food blogera/foodieja 

Food blogeri su posljednjih 15-ak godina esencijalna karika u promicanju kulture jedenja. Sve veći broj čitatelja u Hrvatskoj i cijeloj regiji umjesto bakinih kuharica, inspiraciju za ručak ili večeru traže na internetu. U Hrvatskoj raste broj onih koji svoje recepte objavljuju na svojim blogovima te tako promoviraju trendove u gastronomiji i čine ih pristupačnijima širokoj publici. Mnogi od njih pridružili su se toj zajednici putem nešto kraćih, vizualnih formi na društvenim mrežama i oni itekako daju svoj doprinos. Ovu zanimljivu zajednicu food blogera vrijedi upoznati, ali i nagraditi. Stoga smo i ove godine pripremili odlične nagrade za pobjednike kategorija i našu ovogodišnju Gastro zvijezdu 2022. Naravno, tu je i prilika za trajnu suradnju s portalom missGASTRO i mogućnost godišnje suradnje Gorenja i influencera. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Gorenje je prepoznalo važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro te se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju Gastro zvijezda. Prijavi sebe, svog omiljenog food blogera ili blogera amatera i prati Gastro zvijezdu 2022. na portalu missGASTRO te na našem Facebook i Instagram profilu! S detaljnim pravilima natječaja se upoznaj ovdje. Prijavi se ovdje!