Na lokaciji koja je poznata mnogim ljubiteljima dobre hrane, na mjestu nekadašnjeg restorana Babylon, nastavljajući bogatu gastronomsku tradiciju, ali u boljem i modernijem izdanju, niknuo je hotel i restoran Santiny.
Grad Sveta Nedelja nalazi se pored stare Samoborske ceste i suvremene autoceste kojom je Zagreb povezan sa slovenskom granicom i dalje Europom. Ovaj raj za poduzetnike s radošću je dočekao početak rada jedinog hotela s četiri zvjezdice na ovom području. Potvrdio je to i Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, na svečanom otvorenju hotela Santiny.
Premda je hotel započeo s radom u svibnju 2017. godine, svečano otvorenje upriličeno je 14. rujna, a osim rukovodstva grada Svete Nedelje, svojim dolaskom uveličali su ga brojni gospodarstvenici iz okruženja, novinari, partneri i prijatelji hotela Santiny.
"Dok se polako približavamo kraju ljeta, ove 4 zvjezdice na ulazu sjaje posebnim sjajem i šalju poruku svim gostima, putnicima, turistima, da je stvorena nova destinacija, novo gurmansko okupljalište...", naglašeno je tom prilikom.
Nakon inspirativnih i dirljivih obraćanja okupljenim gostima, gradonačelnik Svete Nedelje g. Dario Zurovec, vlasnik hotela Santiny g. Velimir Soldo i prokurist g. Vinko Hrkać, presijecanjem su vrpce svečano otvorili hotel i restoran, a župnik župe Presvetog trojstva u Svetoj Nedelji, Marijan Kušenić ga je blagoslovio.
Svečanost se nastavila nastupom KUD-a Sveta Nedjelja, nastupa Zoc benda i jedinstvene Antonije Šola, uz delicije šefa kuhinje Ivice Fajta i fina vina. Osoblje hotela i restorana Santiny, s operativnim direktorom Zdenkom Posavcem na čelu, pobrinulo se da gosti u potpunosti uživaju u svečanom otvorenju.
Tko je želio, mogao je obići hotel koji ima 24 sobe, restoran i dvije kongresne dvorane.
Moderne i inovativno opremljene sobe hotela Santiny pružaju maksimalni ugođaj udobnosti, sigurnosti i mogućnosti u „home away“ konceptu. U svim prostorima nalaze se umjetničke fotografije s emotivnim porukama sreće, uspjeha, kreativnosti, nadahnuća, mira, kao stvorene za dobar početak dana.
Nikada nije bilo uzbudljivije odabrati što jesti ili kako sljubiti vino s hranom – nego iz jelovnika i bogate vinske karte restauranta Santiny. Svježa morska riba, vrhunski rižoti i tjestenine, svježe meso iz domaćeg uzgoja uz povrće i voće s okolnih OPG-ova u virtuoznim rukama šefa kuhinje Ivice Fajta čine ono "nešto" zbog čega ćete se zasigurno vratiti.
Tako bismo iz bogate ponude svakako izdvojili sjajan rižoto od češnjovki, telećeg filea i sušenih rajčica, te vrhunska riblja jela koja uključuju srdele na aromatičnoj i kremastoj palenti te kozice pohane u kokosu.
Valja istaknuti i fantastične deserte od kojih nas je posebno oduševio semifreddo od prženih lješnjaka i karamele, ali i fini, osvježavajuć kolač od beze kora i šumskog voća. Fajtova jela na sjajan način zaokružuju čitav projekt Santiny te ga podižu na jedan novi, još viši nivo.
Santiny organizira poslovne ručkove i večere, promocije i prezentacije te sva obiteljska okupljanja. Kongresne dvorane hotela Santiny opremljene su sofisticiranim audio-video sustavom, modernom opremom, imaju dnevno svjetlo i mogućnost zamračenja...
Coffee break i poslovni ručak odlikuju se svježinom, nutritivnom kvalitetom, jedinstvenim servisom, a cijeli događaj prilagodit će vašim zahtjevima i dogovorenoj agendi. U hotel Santiny za sada u najvećem broju dolaze poslovni gosti.
"Nalazimo se u neposrednoj blizini autoceste, što je vrlo povoljno grupama na proputovanju, ali i gostima Zagreba. Stoga tijekom tjedna očekujemo poslovne goste, a vikendom odmorišne, čiji će broj zasigurno rasti s jačanjem destinacije.", pojašnjava operativni direktor Zdenko Posavec.
Radni tim od dvadesetak zaposlenih, uglavnom iz Svete Nedelje i okolice, ljeto je iskoristio za uhodavanje, a već su prepoznati od stranih gostiju te u rujnu imaju popunjenost od 50 posto. Za sljedeću godinu planira se dodatno ulaganje u spa i wellness, još jednu dvoranu i slastičarnu. Osim restorana i hotela Santiny, Velimir Soldo uskoro otvara i samoposlužni restoran u obližnjem Hoto centru.