Vrhunski stakeovi, hamburgeri, odlična pića i glazba Matije Cveka dočekali su nas u ponedjeljak u Regular baru na nešto malo drugačijem događanju. Naime, bili smo na pravom Texaškom roštilju i sve to centru metropole.
Pa krenimo od početka, Jess Pryles porijeklom Australka s Texaškom adresom, influencerica, stručnjakinja za meso i roštilje bila je naša domaćica te nas je uputila u tajne savršenog roštilja. Kako to obično biva, trebala joj je i mala pripomoć pa je tu uskočio food bloger Gladni Mile koji je jednako dobro baratao za roštiljem, ali i u otkrivanju Jessinih tajni za odabrane posjetitelje.
Na samom početku Jess nam je poručila “Moja nit vodilja je vrlo jednostavna, ja sam samouka majstorica roštilja i ako sam ja uspjela savladati tehnike savršenog roštiljanja, onda ćete i vi“.
Taman kad su vanjske temperature krenule lagano padati, Jess je zagrijala roštilj na drveni ugljen i pripremila nam pravi mali spektakl. Uslijedila je priprema Black Angus Ribeye steaka. Inače, Meat Revolution Black Angus je govedina s vrhunskim okusnim kvalitetama. Ono što je specifično u Meat Revolution Ribeye stakeovima je "mramoriranje" mesa. Meso je prošarano intramuskularnom masti koja se topi tijekom toplinske obrade pa čini meso vrlo sočnim i ukusnim. Upravo takav je i bio Jessin steak - sočan, ukusan i topio se u našim nepcima.
Pritom nam je Jess otkrila koja je njena tajna „u biti vrlo je jednostavno, trebaju vam tri stvari : kvalitetan steak, vruća vatra na roštilju i sol. To je ono najvažnije, a nakon toga slijedi tehnika, moja je možda malo drugačija od onoga što ste navikli čuti pri pripremi stakeova, ja odrezak pri pripremi okrećem mnogo puta kako bi postigla savršenu koricu i finu mekanu unutrašnjost mesa“. I uistinu, Jess nam je servirala savršeno hrskave, a opet meke i sočne komadiće stakea. Uslijedili su još različiti stakeovi i burgeri s Jessinim posebnim dodacima, a svaki nas je očarao i zaveo naše osjetne pupoljke na svoj način.
Inače, brend Meat Revolution posluje pod posebnim certifikatom Texas beef council, što garantira iznimnu kakvoću mesa. Ove stakeove i burgere trenutno je moguće pronaći samo u trgovačkom lancu Plodine, no nadamo se kako je ovo samo početak Meat Revolutiona u Hrvatskoj jer su nas njihove mesne delicije uistinu očarale.