Špajza 14. rujna 2018.

Tajna pariška večera u hrvatskom ruhu s Rudijem Štefanom

foto: Hrvatska turistička zajednica
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrvatska turistička zajednica u suradnji s MICHELINOM organizirala je po prvi puta zajednički vrhunski gastronomski event „Four hands dinner“.

Riječ je o ekskluzivnoj večeri održanoj u pariškom restoranu La Scène, koji je nositelj jedne Michelinove zvjezdice od 2014. godine, a gdje su jela zajedničkim snagama pripremali Stephanie Le Quellec, chefica restorana La Scène te poznati hrvatski chef Rudi Štefan iz restorana Pelegrini, koji je također nositelj jedne Michelinove zvjezdice.

 

 | Author: Hrvatska turistička zajednica foto: Hrvatska turistička zajednica

 

Cilj eventa bila je promocija hrvatske eno-gastronomije na velikom i važnom francuskom tržištu koje u svjetskim okvirima karakterizira vrhunska eno-gastronomija. U samom je programu sudjelovao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji je naglasio da je ovo prva velika suradnja HTZ-a s MICHELINOM u organizaciji događanja, ali zasigurno ne i posljednja

„Ovo je doista bila večer za pamćenje i to u znaku vrhunske eno-gastronomije dvoje iznimnih kuhara i profesionalaca. Stéphanie i Rudi pripremili su specijalitete koji prate svjetske trendove, a reakcije okupljenih potvrđuju da smo zajedno organizirali vrlo kvalitetan event koji je opravdao svjetsku reputaciju Michelina i tako značajno doprinio promociji hrvatske eno-gastronomske scene“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako nove Michelinove zvjezdice i preporuke hrvatskim restoranima predstavljaju dokaz da naša gastronomska scena zadovoljava vrlo zahtjevne međunarodne kriterije kvalitete.

 

 | Author: Hrvatska turistička zajednica foto: Hrvatska turistička zajednica

 

Stephanie Le Quellec je naglasila kako u restoran La Scène često dolaze poznate i slavne osobe poput glumaca i pjevača.

„Gosti vole koncept našeg restorana s otvorenom kuhinjom tako da svi imaju priliku vidjeti kako izgledaju procesi pripreme vrhunskih jela od strane vrhunskih chefova“.

Hrvatski chef Rudi Štefan je naglasio kako se hrvatski dio menija sastojao od pet ključnih elemenata i sljedova.

„Želja nam je bila da raspoložive namirnice pretvorimo u ukusna jela, a prema reakcijama i komentarima okupljenih u tome smo i uspjeli“, zaključio je Štefan.

 

 | Author: Hrvatska turistička zajednica foto: Hrvatska turistička zajednica

 

Dodajmo kako je večera organizirana za 20 top francuskih gastro influencera koji su imali posebnu dozvolu u realnom vremenu prenositi doživljaje s večere na svojim vrlo praćenim i popularnim kanalima na društvenim mrežama. Iako se menu sastojao od namirnica karakterističnih za hrvatsku eno-gastronomiju, isti se držao u tajnosti do samoga kraja.

 

 | Author: Hrvatska turistička zajednica foto: Hrvatska turistička zajednica

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.