Špajza 30. travnja 2023.

Znamo sve tajne savršeno kremastog omleta

Omlet
Omlet s povrćem i sirom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i svjetlucavo žut izvana. Okus mu je izvanredan i pun, a pravi je omlet zasitan bez obzira je li pripremljen za doručak, ručak ili večeru

Omlet brzo i lako može napraviti baš svatko, posebno ako zna nekoliko malih trikova.

Za početak ti je potrebna dobra tava. Bitno je da ima teško dno s neljepljivom površinom. Ako odlučiš napraviti omlet s povrćem, prvo povrće popirjaj.

Dodaješ li sir, obavezno ga naribaj ili nareži na jako tanke listiće. Jaja stavi u zasebnu zdjelu i dobro ih promiješajte vilicom ili pjenjačom. 

 | Author: Klaus Nielsen/Pexels Omlet - priprema foto: Klaus Nielsen/Pexels

 

Omlet s povrćem Možda vas zanima... Omlet s povrćem za savršen ulazak u dan! Recepti

 

Na vruću tavu stavite malo ulja ili maslaca, a jaja ulijte odjednom. Ona bi odmah trebala dobivati pečene rubove ako ste dobro zagrijali tavicu i ulje. Čim se donji dio omleta čini pečen, lopaticom polako odvojite rubove i preokrenite ga na drugu stranu.

 | Author: Klaus Nielsen/Pexels Zarolani omlet s povrćem foto: Klaus Nielsen/Pexels

Dodatke poput povrća, mesa, slanine ili sira dodajte na kraju i preklopite jaja preko pa na minutu ili dvije ostavite sve u tavici da se dobro zagrije. Provjerite jesu li se dodaci dovoljno zagrijali - ako se sir slučajno nije rastopio, uključite štednjak i još malo podgrijavajte na najslabijoj temperaturi. Kako bi omlet lijepo izgledao i na tanjuru, najlakše je pustiti ga da sklizne iz tavice na njega.

 

Možda vas zanima... Zarolajte omlet za apsolutno savršen doručak Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.