Špajza 12. lipnja 2022.

Tajne savršenog kremastog omleta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i svjetlucavo žut izvana. Okus mu je izvanredan i pun, a pravi je omlet zasitan bez obzira je li pripremljen za doručak, ručak ili večeru.

Omlet brzo i lako može napraviti baš svatko, posebno ako zna nekoliko malih trikova.

Za početak vam je potrebna dobra tava. Bitno je da ima teško dno s neljepljivom površinom. Ako ste se odlučili napraviti omlet s povrćem, prvo ga ispirjajte. Dodajete li sir, obavezno ga naribajte ili narežite na jako tanke listiće. Jaja stavite u zasebnu zdjelu i dobro ih promiješajte vilicom ili pjenjačom. 

 

Omlet s povrćem Možda vas zanima... Omlet s povrćem za savršen ulazak u dan! Recepti

 

Možda vas zanima... Zarolajte omlet za apsolutno savršen doručak Recepti

 

Na vruću tavu stavite malo ulja ili maslaca, a jaja ulijte odjednom. Ona bi odmah trebala dobivati pečene rubove ako ste dobro zagrijali tavicu i ulje. Čim se donji dio omleta čini pečen, lopaticom polako odvojite rubove i preokrenite ga na drugu stranu.

omlet | Author: Thinkstock foto: Thinkstock  

Dodatke poput povrća, mesa, slanine ili sira dodajte na kraju i preklopite jaja preko pa na minutu ili dvije ostavite sve u tavici da se dobro zagrije. Provjerite jesu li se dodaci dovoljno zagrijali - ako se sir slučajno nije rastopio, uključite štednjak i još malo podgrijavajte na najslabijoj temperaturi. Kako bi omlet lijepo izgledao i na tanjuru, najlakše je pustiti ga da sklizne iz tavice na njega.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.