Špajza Vodič kroz najbolje hrvatske restorane 20. travnja 2019.

Taste the Mediterranean: Meka za ljubitelje gastronomije

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Hvaru će krajem svibnja kuhati svjetske kulinarske zvijezde te ponajbolji hrvatski chefovi, okrunjeni Gault&Millau tokama...

Taste the Mediterranean ugostit će od 22. do 25. svibnja brojne domaće i strane chefove, od kojih mnogi nose i Gault&Millau toke. 

Niz ekskluzivnih večera...

Na festivalu u Hvaru bit će i najbolja chefica Azije za 2018. Godinu po izboru prestižne liste 50 Best restaurants – Bee Satongun. Njen je restoran paste u Bangkoku okrunjen i Michelinovom zvjezdicom, a svo će svoje znanje i iskustvo udružiti s hrvatskim chefom Hrvojem Zirojevićem, nositeljem titule Chefa godine 2019 Gault&Millau Croatia. Ovaj će kulinarski dvojac pripremiti ekskluzivnu večeru u restoranu Laganini na Palmižani, koji je zaslužio 4 Gault&Millau toke i jedan je od najboljih hrvatskih restorana.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Četveroručnu će večeru, u hvarskom restoranu DiVino koji nosi 1 Gault&Millau toku, pripremiti i udružene hrvatske i španjolske snage. Chef DiVina, Nataša Vukmirović spremit će s Vincenteom patinom iz Valencije brojne mediteranske specijalitete – u čak 5 sljedova.

U restoranu Kod Kapetana kuhat će domaćin Tonči Jerković, chef Marcello Trentini iz restorana Magorabin u Torinu te chef Antun Matković Car. 

 

Možda vas zanima... Čovjek iznimnog talenta: Hrvoje Zirojević proglašen chefom 2019. godine Špajza

 

Popis masterclassova koje ne smijete propustiti...

U sklopu festivala Taste the Mediterranean radionice će održati već spomenuti Chef godine 2019 Hrvoje Zirojević, Chef tradicijske kuhinje 209 Vesna Miletić iz zagrebačkog Tača, Veliki chef sutrašnjice 2019 Fabricio Vežnaver iz Pergole te Chef slastičar 2019 Biljiana Milina iz Konobe Mate. 

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Masterclassove će održati i Sandra i Dane Tahirović iz splitskog restorana Zora Bila koji nosi 3 toke, slovenski Chef godine 2019 Igor Jagodic, Lionel Levy iz francuskog restorana Alcyone koji ima 3 toke te njegov zemljak Ippei Uemura iz restorana Le Tabi, Mladi talent godine 2018 po izboru Gault&Millau France.

Posjetitelji festivala moći će učiti i od azijske kulinarske zvijezde Bee Satongun, chefa Vicentea Patina iz restorana Saiti u Valenciji, Marcella Trentinija iz torinskog restorana Magorabin te chefa Sokola Prenge iz Albanije.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Što vas još čeka u Hvaru?

Bogati program uključuje i degustacije vina pod vodstvom  renomiranih sommeliera, brojna predavanja i radionice o važnosti mediteranske prehrane, izgubljenoj tradiciji, mediteranskoj poljoprivredi i nasljeđu te važnosti održivosti u ugostiteljskom sektoru. Na hvarskoj će Pjaci biti privremeno postavljena i Mediteranska tržnica, pravi raj za obožavatelje autohtonih proizvoda.


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.