Špajza 20. veljače 2018.

Tiramisu susreće Pavlovu - čini se da čuda ipak postoje

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
U našem gastro novinarskom svijetu, utorak je tek još jedan dan kada dolazimo na posao, sjedamo u svoje stolice, pregledavamo fotografije lijepe hrane i tipkamo do besvijesti. Danas nam je tu rutinu narušio jedan sasvim poseban kolač i, onako iskreno, učinio današnji dan najboljim utorkom u dugo vremena.

U moru slasnih videa koje objavljujemo na našoj Facebook stranici, prije nekoliko dana našao se i onaj s receptom za tiramisu Pavlovu. Kako se s takvom delicijom do sada nismo susreli, a to smo i naglasili, ekipa iz Biberon Cakes slastičarnice odlučila nam je uskočiti u pomoć.
 


Tako smo naizgled posve običnog utorka u redakciju primili divan i prefini poklon koji se topi u ustima. Naime, ekipa ih Biberon Cakes slastičarnice vidjela je video koji smo podijelili te su nam odlučili pokazati kako Tiramisu Pavlova postoji i bliže nego što smo mislili. I to su napravili na najslasniji mogući način.

Njihova slastičarka Ana Mišković, u čijem smo desertu imali prilike uživati na gostujućoj večeri Davida Skoke u zagrebačkom Meat Districtu, osmislila je slasticu koja spaja dva omiljena kolača u jedan divan, lagan i prozračan, ali istovremeno bogat i aromatičan desert. 

 

Možda vas zanima... David Skoko oduševio ribom na mesnom teritoriju Recenzije

 

Ana kaže kako je Tiramisu Pavlova njezina nova i autorska torta osmišljena posebno za ljubitelje tiramisua i čokolade.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Hrskava kora sa 75 postotnom tamnom belgijskom čokoladom, krema od najfinijeg mascarponea i amaretta, piškote u espresso kavi te ručno rađene čokoladice od mliječne belgijske čokolade s prženim lješnjacima zaista stvaraju pravu eksploziju okusa u ustima na jedan suptilan i tako očaravajuć način.

Malo je reći kako je torta oduševila baš sve u redakciji, što izgledom, što genijalnim okusima. Svidjela se čak i onim neobičnim pojedincima koji ne preferiraju kavu u kolačima, pa ih stoga klasični tiramisu ne oduševljava kao što to čini ostatku naroda.

Na kraju, ne preostaje nam drugo već podijeliti s vama mjesto zločina na kojem možete uživati u ovoj nježnoj i delikatnoj Tiramisu Pavlova torti. Pronaći je možete u slastičarnici Biberon Cakes u SuperKonzum centru, na adresi Radnička 49. 

Zahvaliti nam možete kasnije.

Hvala Ani i ekipi iz Biberona, ovaj utorak još ćemo dugo pamtiti.
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.