gastro postao
Deset posebnih umaka koje stignete spremiti u posljedni čas za novogodišnji tulum
Posljednjeg dana u godini bez obzira na indiferentnost prema slavljenju popularno zvane "najluđe noći u godini" većina se ipak odlučuje za provod. Kako i priliči ispraćanju stare godine, potrebno je pripremiti hranu koja će upotpuniti novogodišnji tulum.
Kako se uglavnom nazdravlja uz vina, pjenušava vina i šampanjce predlažemo vam jednostavne, brze i fine dipove koji će kao finger food razveseliti cijelo društvo. Cilj nije da se pretjera s hranom, već da ona ima popratnu funkciju umakanja čipsova, bruschetta i tortilla uz grickanje.
Potrebno vam je nekoliko sastojaka koje uz malo sjeckanja ubacite u blender i za nekoliko sati imate fino ohlađeni umak koji će na vašem tulumu uz neobavezno grickanje nestati brzinom munje.
Izdvojili smo deset zgodnih umaka i namaza iz naše baze recepata za koje vjerujemo da će vas inspirirati:
1. Umak od avokada za samo 3 minute
2. Domaći tartar umak
3. Namaz od mahunarki
4. Umak od patlidžana i jogurta
5. Norveški umak
6. Namaz od slanutka i tahinija
7. Tzatziki umak
8. Zelena majoneza
9. Bruschetta s bobom i svježom metvicom
10. Pašteta od bundeve