Špajza 03. kolovoza 2018.

Tri voćne salate, jedan viski!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Voćne salate postale su uzbudljive, pa zaboravite zdjelu tužne voćne salate koja se danima povlači po hladnjaku - ove tri će nestati u trenu!

Salata od dinje i lubenice

To što su tehnički povrće, u ovoj priči nimalo ne smeta – dinje i lubenice svih vrsta i boja savršeno su ljetno osvježenje. Iako pune vode, odlično upijaju i druge tekućine, posebno dobar alkohol. Dinje i lubenice izrežite na komadiće ili, još bolje, izdubite kuglice posebnom žlicom nalik na onu za vađenje sladoleda, prelijte Jack Daniel'som i stavite hladiti. Nakon nekoliko sati voćna salata spremna je za posluživanje s listićima svježe mente.

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Salata od grilanog voća

U fine voćne salate ne ide samo svježe voće – ono može biti i termički obrađeno. Zato grill-tavu ili roštilj na sunce, zajedno s voćem po želji! Breskve, marelice, šljive, ananas, mango... Gotovo da ne postoji voće koje neće profitirati od kratkog grilanja. Nakon što voće dobije prepoznatljive prugice i malo omekša, prelijte ga dresingom od Jack Daniel'sa i meda. Poslužite još toplo ili ohladite te po želji dodajte i kuglicu sladoleda od vanilije.

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Salata od trešanja

Još jedan dokaz da je manje više i da je za finu voćnu salatu dovoljno samo jedno voće i jedan viski! Sočnim i slatkim trešnjama treba ukloniti košticu i podliti ih s malo Jack Daniel'sa, dodati žlicu-dvije smeđeg šećera i staviti na hlađenje. Sat ili dva bit će dovoljno da se okusi prožmu.

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

A uz osvježavajuće voćne salate pripremite isto takvo piće – ime mu je Lynchburg lemonade, a sastojak koji ovu limunadu čini posebnom isti je kao i u voćnim salatama – Jack Daniel's.

Sastojci:

  • 5 cl Jack Daniel'sa
  • 2 cl Triple seca
  • sok od ½ limuna
  • Sprite

Priprema:

Pomiješajte Jack Daniel's sa šakom leda, sokom od limuna i Triple secom, dolijte Spritea do vrha čaše i osvježenje za vruće ljetne dane je spremno. Poslužite ga, naravno, uz omiljenu voćnu salatu. 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.