Špajza 11. lipnja 2018.

Under: Prvi europski podvodni restoran

foto: SNØHETTA
gastro postao gastro.24sata.hr
U Norveškoj se sljedeće godine otvara prvi podvodni restoran u Europi; pravo umjetničko djelo koje će poslužiti i kao istraživački centar.

U norveškom će se Lindesnesu sljedećeg proljeća otvoriti under, restoran sagrađen 5,5 metara dubine, u kojem će se uz brojne sljedove nuditi i jedinstveni pogled.

Chef Nicolai Ellitsgaard inspiraciju pronalazi upravo u bogatom podmorju, a najavio je da planira goste izvući iz zone komfora i ponuditi im brojne nove okuse.

 | Author: SNØHETTA foto: SNØHETTA

Nezaboravno gastro iskustvo započet će iznad površine mora, predjelom od morske trave i pićem, nakon čega će se gosti spustiti drvenim stepenicama u blagovaonicu s velikim staklenim zidom. Nastavak ručka ili večere ovisit će o godišnjem dobu, a osim ribe na jelovniku će biti i morske ptice i ovce iz lokalnog uzgoja.

Gradnja konstrukcije teške 1500 tona započela je u siječnju, a prvi će gosti u under ući u ožujku sljedeće godine. Stavljamo ovaj restoran na našu bucket listu!

 | Author: SNØHETTA foto: SNØHETTA

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.