Špajza Gastro zvijezda 03. studenoga 2022.

Veganica kuha samo zdravo, a najviše se traže sirove slastice

foto: Veganica
gastro postao gastro.24sata.hr
Vinka Tresić je finalistica natječaja Gastro zvijezda, a natječe se u kategoriji Zdrave i vege prehrane – a samo takvu i sama priprema.

Svoj je gastro blog Veganica.hr pokrenula 2018. godine, a tada je već tri godine imala Instagram profil vinka_veg. Priprema vegansku hranu, a voli posebno raditi sirove torte. Vinka Tresić voli kuhati otkad zna za sebe, kaže, a strastveni je obožavatelj veganske hrane. Svojim pratiteljima želi pokazati da su veganska jela jednostavna, zdrava i prije svega ukusna.

„Ja na svoje pratitelje gledam kao na prijatelje. Ta brojka nije ogromna tako da imamo prisniju interakciju i više prijateljski odnos,“ kaže Vinka, a upravo ti su joj pratitelji donijeli nominaciju Gastro zvijezdu. Ova vesela dama svoju kuhinju opisuje kao „šarenu klasiku na moderan način“ – i baš nam tako izgleda.

 | Author: Veganica foto: Veganica

Vinka se sjeća svog prvog recepta koji je objavila na blogu, a bio je to Gusti smoothie od tropskog voća. Od tog smoothieja do danas prošlo je tri godine, a Vinka sada zna što njezini pratitelji najviše vole – kad objavi recept za sirove slastice.

I njezini ukućani obožavaju kad pripremi slastice, ali i veganske verzije tradicionalnih jela su hit. „Vole kad pripremim sarmu, punjenu papriku, lazanje…“ kaže Vinka. A slično voli i ona sama, kad priprema sebi za gušt: „Volim pripremiti nešto 'na žlicu'. Većinom su to fina variva, sarma, grah i slično.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinka Tresic (@vinka_veg)

Kad Vinku pitate bez kojeg sastojka ne može u svojoj kuhinji, možda vas odgovor iznenadi - to nije ni voće, ni povrće niti orašidi - to su začini i začinsko bilje. No, baš to objašnjava puno toga! "Začini i začinsko bilje neizostavan su sastojak moje kuhinje. Oni svojim mirisom, okusom i bojom oplemene svako moje jelo i učine ga posebnim," odaje svoju tajnu Vinka. A odala nam je i veliku želju sebe kao gastro blogerice: 

"Ja bih bila najsretnija kada bi svi znali da tofu nije samo biljni protein bez izraženog okusa i mirisa, već da se s njim mogu raditi čudesa. Ako se dobro marinira i začini, odličan je u slanim kombinacijama ali može se vrlo jednostavno uklopiti i u slatka jela."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinka Tresic (@vinka_veg)

 

Vinka nam je kao finalistica pripremila jelo koje je odabrala, a upravo tom se najviše veseli, kao i druženju s ostalim finalistima. A u blogerskoj karijeri najviše ju veseli kad netko odabere njezin recept za neku posebno prigodu kao što je rođendan, krstitke, vjenčanje... 

"Jedan od najljepših trenutaka bio je kada je jedna pratiteljica odlučila napraviti moje dvije sirove torte za svoje vjenčanje te mi se idući dan javila da su se njenim gosti jako svidjele pa su tražili recept," priznaje Vinka, a ako se i tebi sviđaju Vinkini recepti, moći ćeš glasati za nju na našem portalu

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.