Špajza 29. kolovoza 2017.

Začinsko bilje i limun za još slađi ledeni čaj

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Limun, bosiljak, timijan i menta domaćem ledenom čaju dat će posve novu dozu osvježenja.

Domaći ledeni čaj odlično je i jeftino rješenje za tjeranje ljetnih vrućina. Ovisno o tome volite li više biljne ili voćne okuse, skuhajte litru omiljenog čaja, dobro ga ohladite i začinite dodacima po želji.

 

ledeni caj Možda vas zanima... Ledeni čaj iz kućne radinosti Špajza

 

Sve zajedno odvedite na jednu višu razinu dodavanjem tajnog sastojka koji će domaći ledeni čaj učiniti još primamljivijim.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Prije kuhanja čaja, u kalup za led dodajte komadiće limuna ili limete koje ste najprije nasjeckali. Dodajte i sitno sjeckanu mentu, bosiljak ili timijan. Ovi će se začini odlično sljubiti s jednostavnim okusima hladnog čaja te mu pomoći da vas osvježi na još ugodniji način.

 

Menta Možda vas zanima... Kako najbolje iskoristiti mentu? None

 

Aromatizirane kockice leda možete poslužiti i uz druga pića, a posebno će se dobro složiti s koktelima i domaćim limunadama.

 

Limunada Možda vas zanima... Aromatične limunade: Poboljšani klasik Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.