Špajza 27. ožujka 2019.

Zagreb ima novo mjesto za ljubitelje vrhunske čokolade

foto: Marko Lukunic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Sljedeći put kada budete na Cvjetnom trgu, uđite u Oktogon i dobro proučite ponudu malog dućančića s vrhunskom čokoladom...

Choco Box by Bolero produkt je dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Marine Čulo i Diane Raspudić. Marina, vlasnica brenda Bolero, posljednjih desetak godina inspiraciju i motivaciju pronalazi u proizvodnji vrhunske čokolade, dok njena suradnica Diana uživa u prodaji i komunikaciji s ljudima. 

Nekoliko su godina tražile savršenu lokaciju za čokolateriju, a zvijezde su se posložile kada su naišle na minijaturni prostor u Oktogonu. Pridavanje riječi minijaturno nije pretjerivanje, jer su u pitanju zaista nekoliko kvadratnih metara; taman dovoljno za Dianinu stolicu i veliku policu s pralinama i čokoladama. "Ako nas Zagrepčani podrže, razgovarat ćemo o širenju. Zasad nam je ovaj prostor dovoljan i zadovoljne smo lokacijom", rekla je Diana. Marina je podjednako oprezna u prognozama, ali obje se čine zadovoljne dosadašnjim interesom građana.

 

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Posebnost Bolero pralina

„Trudimo se koristiti po nama najbolje kombinacije različitih sorti čokolada, bez umjetnih konzervansa, sa što svježijim dodacima i kuhanim kremama“, rekla nam je Marina. Iz ovih je razloga rok trajanja nešto kraći - dva mjeseca. 

Budući da je u pitanju kvalitetna čokolada, uživat ćete u svakom zalogaju i pojesti daleko manje nego kad su u pitanju jeftine varijante iz trgovina. “Dugoročno, mislimo da će kod nas najsretniji biti ljubitelji kvalitete, a ne samo trendova“, dodala je Marina. Cijena je univerzalna, 36 kuna za 100 g, što je otprilike deset pralina. Odabrane se praline pakiraju u vrećicu, ako su namijenjene trenutnoj konzumaciji, ili u ukrasne kutije ako ih kupac planira pokloniti ili čuvati neko dulje vrijeme. Bombonijeru ćete platiti prema gramaži pralina, a velika bi vas kutija sa 16 pralina mogla stajati stotinjak kuna. 

 

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL foto: Marko Lukunić/PIXSELL

 

Testirala sam...

 Ne volim pisati o onome što i sama nisam isprobala pa sam bacila oko na policu i prepustila se instinktu. Kući sam ponijela četiri vrste – kombinaciju badema i kokosa, tamne čokolade i naranče, karamela i cvijeta soli te tamne čokolade i bijele kreme s grožđicom utopljenom u rum. U ovoj je konkurenciji definitivni pobjednik pralina punjena slanim karamelom, a slijedi je ona s bademom i kokosom. Okusi su izbalansirani, nema dodanih šećera i vrlo su zasitne, a vizualni dojam ne zaostaje. 

 

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

U ponudi su i čokolade s cvijetom soli, kombinacije mliječne čokolade i badema te tamne čokolade sa 63% kakaa. Cijena za 50-ak grama je 12 kuna, a izuzetak je ruby čokolada. Choco Box je jedno od rijetkih mjesta gdje se ruby, nova vrsta čokolade karakteristične roze boje, uopće može isprobati. 

 

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Zasad proizvode samo tablu čokolade, čija je cijena 17 kuna, no Marina radi i na kreiranju praline. „Ruby je specifična čokolada s lagano citrusnim okusom i najčešće se preporučuje spajanje s jagodom ili malinom... Imamo još nekoliko ideja, ali najprije ih moramo testirati. Recimo samo da bi to trebala biti jedna funkcionalna pralina“, dodala je. Nije nam mnogo otkrila, ali po ruby pralinu ćemo se svakako vratiti jer je i čokolada izvrsna. Punog je okusa, ali ne i konfuzna, nije preslatka i ima odličan aftertaste pa je vrijedi probati. Nemojte si zbog skepse prema novinama uskratiti taj gušt. 

 

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Ruby pralina bi kroz mjesec dana trebala stići na police Choco Boxa, a i ostatak će se ponude redovito osvježavati. Ako želite uživati u odličnim, ručno rađenim poslasticama, posjetite ovaj mali butik u zagrebačkom Oktogonu. 

Novosti možete pratiti na njihovoj Facebook stranici!

 

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.