Špajza Zagreb Chill&Grill festival 27.4. - 1.5. / Bundek 02. svibnja 2018.

Završio je najbolji festival roštilja

foto: Petar Glebov/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagreb Chill&Grill oduševio je najslasnijim grillom poznatih chefova, najvećim izborom craft piva, najzabavnijim koncertima... Festival je posjetilo 60.000 ljudi i isprobalo razne delicije

Fantastičnim provodom za Praznik rada zatvorili smo drugi Zagreb Chill&Grill, festival koji je pet dana žario i palio Bundekom, a posjetilo ga je 60.000 ljudi.

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Svoje kulinarske sposobnosti iskušala je i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, koja je na roštilj “bacila” prve komade carskog mesa uz asistenciju vrsnog Podravkinog kuhara Zorana Delića, službeno otvorivši festival.

Na Podravkinim kulinarskim showovima specijalitete su pripremali  i chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić, a natjecatelji su pogađali koji su začini korišteni u marinadi slasnog mesa, osvajajući poklon pakete. Chef Marko Palfi uspio je pripremiti janjetinu, grilano povrće i dresing od korijandera i kajmaka u samo 20 minuta. Iako mu je omiljena riba, i David Skoko odlično se snašao u pripremi mesa. 

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

- Da meso bude sočnije radite ga na jačoj vatri, ali kratko. Preporučujem grill otvorenog plamena radi

Zvijezdinom kutku spravljali su se najslasniji svjetski sendviči. U pripremi francuskih okušala se Lana Klingor, a u pripremi tajlandskih food bloger Darko KontinChefica Priska Thuring unijela je dašak egzotike, pripremivši piletinu na arapski. Uz sve to uživalo se i u roštilju najboljih restorana. 

 | Author: Davor Višnjić/PIXSELL foto: Davor Višnjić/PIXSELL dima, zbog ugljena koji daje poseban “šmek” - rekao je Skoko. Na roštilju je zapekao svinjski but mariniran u pivi i senfu, začinjen dimljenom paprikom i punjen svježim rajčicama, feferonima i mladim lukom.

U jednom od brojnih dvoboja chefova Skoko i Tokić spremali su teletinu s kajmakom, a najhrabriji posjetitelji popeli su se na pozornicu i pokušali odgonetnuti koji se Podravka začini kriju jelima.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Moram uputiti kritiku organizatorima. Priča se samo o grillu pa je vrijeme da popričamo malo i o chillu - rekao je Krešo Marić, majstor pivar zaslužan za piva 5thElement i nasmijao okupljene.

Posjetitelje je osvježavao veliki izbor rashlađenih piva od najviše hrvatskih pivara na jednom mjestu, a tijekom večeri atmosferu su dodatno začinili Bang Bang, Jura Stublić & Film, Letu štuke, Mangroove i mnogi drugi glazbenici s kojima su posjetitelji uglas pjevali najveće hitove.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tijekom cijelog festivala uživalo se u ponudi:

Popularnih restorana - Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro

 | Author: Sandra Simunovic/PIXSELL foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Najboljih hrvatskih craft pivovara - 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s

 | Author: Petar Glebov/Pixsell foto: Petar Glebov/Pixsell

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata.

Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi.

Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.