Špajza 13. listopada 2022.

Želimo piti kavu iz ovih šalica sa street art detaljima by Lunar i Sandro Slavnić!

Umjetnici su udružili svoje snage, a rezultat je genijalan foto: Barcaffé
gastro postao gastro.24sata.hr
Što možeš dobiti kad se spoje kava i umjetnost? Kombinacije su razne, ali nama je ova sasvim dovoljna – šalice za kavu u street art ruhu. I to neodoljive i vrlo cool!

Kad piješ kavu, voliš to raditi u miru i sam sa sobom? Razumijemo te u potpunosti. A da ti jedino društvo ne bi predstavljao mobitel, na scenu stupaju – ove potpuno neodoljive šalice za kavu! Možda ti se ne čini kao dostojna zamjena za ekran, ali pazi sad ovo: grafitti crteži i motivacijske poruke. Kad to dvoje staviš na šalicu, možda barem dio vremena provedeš – buljeći u šalicu umjesto u mobitel. Znamo da ćemo mi tako!

O čemu se radi? Naš poznati street art umjetnik Slaven Kosanović, koji nam je poznatiji svima kao Lunar, i Instagram zvijezda Sandro Slavnić, koji se krije iza motivirajućeg profila @sandrotellingstories, udružili su se s Barcaffeom i stvorili limitiranu kolekciju umjetničkih šalica za kavu koja spaja najbolje od dva svijeta.

 | Author: Barcaffé foto: Barcaffé

Prva kolekcija šalica već je predstavljena, a ono što je na prvu vidljivo je da ove šalice svojim dizajnom na originalan način povezuju dobre emocije i vrhunsku umjetnost s užitkom ispijanja kave. Da, uživat ćeš dok piješ kavu iz ovih šalica! Inače, ako slučajno ne znaš, Slaven Kosanović Lunar najpoznatiji je hrvatski street i graffiti umjetnik čiji radovi krase ulice najvećih svjetskih metropola. Sandro Slavnić je pisac i svestrana umjetnička duša čiji su citati koje dijeli na društvenim mrežama svakodnevna inspiracija i motivacija mnogima. Upravo njih dvojica udružili su svoje snage i dali najbolje od sebe, svaki na svom području, u ovoj limitiranoj kolekciji Barcaffe šalica za kavu.

Možda vas zanima... Kava u kornetu – fotogenično izdanje omiljenog napitka u susjedstvu Špajza

Sasvim svojstveno Lunaru dizajn šalica je razigran, zabavan i duhovit, a glavni akteri su mačke, njegov inače popularan motiv. Na Barcaffe šalicama one su prikazane u različitim „ljudskim“ situacijama, a sve je upotpunjeno s po jednom Sandrovom inspirativnom porukom: Pokreni se, ajde, ti možeš sve!, Samo pozitiva i aj ćao, Nisi puzzla da se uklapaš.

 | Author: Barcaffé foto: Barcaffé

Ne brini se, pronaći ćeš sigurno pravu motivaciju koja će „upaliti“ i kod tebe, a neodoljivi crteži mačaka moraju te nasmijati i razveseliti. Prva Artist Edition kolekcija sastoji se od devet keramičkih šalica s tanjurićima, dostupnim u različitim veličinama za tursku kavu, espresso i cappuccino. Šalice će biti dostupne za kupnju u odabranim trgovinama, te za narudžbu preko Barcaffe web shopa. Osim toga, u pojedinim kafićima diljem Hrvatske moći će se popiti kava u ovim novim i originalnim umjetničkim šalicama.

„Držao sam se sretnih emocija, vodeći se mišlju da ljudi često ispijaju kavu i da će moje mačke po kojima sam najviše i poznat u graffiti svijetu vidjeti veliki broj ljudi. Imao sam sreće da sam na ovom projektu surađivao sa sjajnim mladim piscem kojeg voli cijela regija. Njegove poruke izvrsno se nadopunjuju s mojim crtežima, i prenose optimizam i vedrinu koje sam želio komunicirati“, istaknuo je Lunar na predstavljanju umjetničke kolekcije šalica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lunar YCP (@slavenlunar)

Kratko, jednostavno i ravno u glavu – evo kako bih najbolje mogao opisati poruke koje sam pripremio za Barcaffe šalice. Neki ih mogu zvati afirmacijskim porukama, dok mene privlači komunicirati ljudima neobičan humor koji otvara oči i tjera da sagledamo stvari iz potpuno nove perspektive“, opisao je svoj rad za Barcaffe Sandro Slavnić te dodao „Privilegija je raditi s najboljima, a Lunar to je svakako jest. Njegova strast i znanje koje ulaže u kreativan proces u isti mah inspiriraju, provociraju i oplemenjuju. U tome leži užitak i sreća.“

Kreativnost je dio povijesti Barcaffe brenda koja traje već više od 50 godina. Strast prema svemu lijepome i dobro napravljenom ogleda se u višegodišnjim uspješnim suradnjama s umjetnicima, bilo kroz ilustracije šalica, bilo kroz dizajn ambalaže kave. U želji da dodatno oplemeni svakodnevicu Barcaffe je pokrenuo projekt Artist Edition šalica dizajniranih u šarena, vedra i inspirativna umjetnička djela koja su od sada dostupna svima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.