Špajza 13. listopada 2022.

Kava u kornetu – fotogenično izdanje omiljenog napitka u susjedstvu

Izgleda baš savršeno! foto: Instagram, @fenstercafe
gastro postao gastro.24sata.hr
Rijetko koji oblik kave neće odgovarati pravim, istinskim ljubiteljima ovog napitka. A opet, svaka novost je dobrodošla. Sigurni smo da mnogi ne bi odoljeli kavi u kornetu.

Adventi samo što nisu počeli, iako nam se Božić još čini daleko… Ili odbrojavate već? A jedan od omiljenih, osim onog najdražeg nam zagrebačkog, svakako je onaj bečki. Poseban ugođaj i tradicija je ono što nas odvuče često onamo, a dobro dođe i blizina. Naravno da će ti, kad si tamo, na prvom mjestu biti razni božićni specijaliteti, ali bez kave ne možeš, zar ne? E, pa ako odeš ove godine tamo, neka ti se na putu nađe Fenster Cafe i njihova kava u kornetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fenster Café (@fenstercafe)

Da, kava u kornetu ili Fensterccino, kako ga u kafiću zovu! Ne, ne topi se kornet, a osim tog, obložen je iznutra debelim slojem čokolade. A kava je ionako fina, pa ćeš se kornet neće niti stići razmočiti jer ćeš je začas popiti. Dobro, čim je fotkaš za svoj Instagram ili snimiš za TikTok, jer bilo bi šteta popiti tu kavu, a da nitko to ne zna… I onda na kraju još pojedeš šalicu u kojoj je došla. Ovo je zapravo, osim što je simpatična i instagramična kava, ujedno i vrlo ekološka kava.

Fenster Cafe – u slobodnom prijevodu Kafić na prozoru – je inače kafić koji nudi odličnu kavu, sudeći prema ocjenama na TripAdvisoru. Ljubazno osoblje i fina kava je ono za što su pokupili najbolje ocjene. No, cijene su malo povisoke, a dodatna je „kvaka“ to što se ne može platiti – gotovinom. Vrlo neobično za naše pojmove, ali ako namjeravaš svratiti, dobro je ovo znati. Kao i što je dobro znati da kava u kornetu stoji oko 10 eura

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fenster Café (@fenstercafe)

Eh, pa sad ako toliko voliš kavu i ako toliko moraš imati ovu fotku na Instagramu, onda je 75 kuna mala cijena za to. Uostalom, ako ideš oko Božića, neka to bude gušt za koji ćeš odvojiti novac. Jedan od njih, naravno. Ima tamo i drugih zanimljivih kavica, nije ova kava u kornetu jedina. Na primjer – kava s Oreo keksima ili komadićima čokolade.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.