24. svibnja 2016.

Trikovi dana za bolje snalaženje u kuhinji

torta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove trikove i savjete i postanite majstor u kuhinji
  • Prženo ostaje hrskavo na papirnatoj vrečici

Kako biste se riješili viška ulja sprženih ili pohanih jela, umjesto na papirnatom ručniku ocijedite ih na smeđoj papirnatoj vrečici jer će tako zadržati hrskavost.

  • Umjesto brašnom kalup pospite šećerom

Kad mastite kalup za kolač, umjesto da ga pospete brašnom, rubove i dno pospite šećerom. Tako će vanjski dio kolača biti jestiv i nećete se morati brinuti da će vam kolač izgledati brašnjavo.

Juha od rajčica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Malo mlijeka i sir je spreman za pohanje

Ako su kriške sira za pohanje suhe i pretvrde, stavite ih kratko u mlijeko. Osušite ih, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te ispržite.

  • Pretvorite višak variva u novo jelo

Ostane li vam veća količina variva od mladog graška, sutradan ga možete razrijediti s malo hladne vode i procjediti. Od graška možete napravititijesto s graškom, rizi-bizi ili propasirati ga i napraviti pire.

  • Višak umaka pretvara se u juhu

Ako vam je ostala veća količina umaka od rajčice, razrijedite ga s vodom, prokuhajte i začinite prema želji, a rezultat će biti jako dobra juha. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.