- Prženo ostaje hrskavo na papirnatoj vrečici
Kako biste se riješili viška ulja sprženih ili pohanih jela, umjesto na papirnatom ručniku ocijedite ih na smeđoj papirnatoj vrečici jer će tako zadržati hrskavost.
- Umjesto brašnom kalup pospite šećerom
Kad mastite kalup za kolač, umjesto da ga pospete brašnom, rubove i dno pospite šećerom. Tako će vanjski dio kolača biti jestiv i nećete se morati brinuti da će vam kolač izgledati brašnjavo.
- Malo mlijeka i sir je spreman za pohanje
Ako su kriške sira za pohanje suhe i pretvrde, stavite ih kratko u mlijeko. Osušite ih, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te ispržite.
- Pretvorite višak variva u novo jelo
Ostane li vam veća količina variva od mladog graška, sutradan ga možete razrijediti s malo hladne vode i procjediti. Od graška možete napravititijesto s graškom, rizi-bizi ili propasirati ga i napraviti pire.
- Višak umaka pretvara se u juhu
Ako vam je ostala veća količina umaka od rajčice, razrijedite ga s vodom, prokuhajte i začinite prema želji, a rezultat će biti jako dobra juha.