- Voda i limunov sok osvježit će salatu
Ako želite osvježiti pomalo uvelu salatu, stavite je u posudu s hladnom vodom i umiješajte sok od pola limuna te ostavite da stoji oko pola sata na hladnom mjestu.
- Ocat i slana voda za savršen sir
Tvrdi sirevi se neće sušiti ako ih umotate u krpu namočenu u slanoj vodi ili razvodnjeni ocat. Sir stavite u plastičnu posudu, dobro je zatvorite i ostavite u hladnjaku.
- Meko meso uz malo konjaka i ruma
Meso će biti mekše ako ga tijekom pečenje prelijete čašicom konjaka ili ruma. Miris alkohola neće se osjeti jer će pri pečenju ispariti.
- Višak umaka pretvara se u juhu
Ako vam je ostala veća količina umaka od rajčice, razrijedite ga s vodom, prokuhajte i začinite prema želji, a rezultat će biti jako dobra juha.
- Kopar u juhama može zamijeniti đumbir
Umjesto kopra u većini krem-juha možete upotrijebiti naribani đumbir. Budući da đumbir ima intenzivniji okus, stavite ga manje nego kopra.