gastro postao
Nova verzija salate od tune stiže u vaše jelovnike, pripremite se na eksploziju okusa koju daju neobični začini.
Ultimativna salata za vruće dane je salata od tune. Lagana, s mediteranskim prizvucima i lako dostupna. U nju možete ubaciti sve što imate u hladnjaku – od krastavaca i majoneze do maslina i inćuna.
Donosimo vam recept za neku novu verziju salate od tune – s bijelim grahom, jajem i mješavinom nešto drugačijih začina. Salati možete dodati i rajčicu, zelenu salatu ili neko drugo povrće po vlastitom ukusu.
Sastojci:
- 1 konzerva bijelog graha
- 1 konzerva tune
- 1 ljubičasti luk
- 2 jaja
- Maslinovo ulje
- Limun
- Sol i papar
- Peršin
- Sezam, kim, kumin, čili
Priprema:
- Skuhajte jaja, neka budu tvrdo kuhana.
- Nasjeckajte luk.
- U posudu istresite grah, tunu, nasjeckani luk.
- Zalijte maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Začinite soli, paprom, lagano tostiranim sezamom, kimom i kuminom.
- Dodajte čili i svježi peršin.
- Pomiješajte.
- Jaja prerežite na pola i stavite ih na vrh.
Dobar tek!